4E8656FB-EECB-4B64-A4F5-32DF0C45E14A.jpg
KESÄKUU

Partioivat tontut huomaavat ihmisten vaeltavan sakon joukoin männikköön, vanhan sairaalan puistoon. Taimi muistaa lukeneensa lehdestä, että puiston rhododendronit ovat parhaassa kukassa. Ihmiset ovat varmaan menossa ihastelemaan kukintaa. 

Väkeä vaeltaa alppiruusujen väliin rakennetuilla puisilla poluilla, pyörätuolit ja rollaattoritkin rullaavan tasaisella alustalla hyvin. Jotkut kuitenkin poikkeavat syvemmälle pensaikkoon kuvaamaan kukkia lähempää. Useampikin ylioppilaslakkinen on kuvattavana keskellä kukkivaa kauneutta. Kauniin taustan ovat valinneet kuviinsa. Alppiruusuja on monen värisiä vaaleanpunaisia, valkoisia ja onpa koekasvatusalueella keltaisia ja oranssejakin. Taimi muistelee entisen oman tarkkailuperheensä pihalla kasvanutta, matalaa Elviiraa, mutta Elviiroita ei täällä puistossa näy. 

Kesäilta on jo pitkällä, mutta pohjolassa riittää valoa läpi yön, aurinko vain käväisee horisontin takana. Jokin yölintu aloittaa laulunsa, onko se satakieli vai tiaisetko sirkuttavat männyissä. Ihmisiä riittää edelleen, vaikka sääsket alkavatkin niistetty pyöriä nälkäisinä ihmisten ympärillä. Illan viiletessä vain lisätään huppari päälle tai kiedotaan huivi hartioille, ei ole kiire minnekään.


Samuel Bjork: Yölintu

Beate siirtyi johtoon, mutta kisa on vasta puolessa välissä ja taitaa se 9. päivän kirja vielä olla löytymättä
 

Beate 6 pistettä

Repu 4 pistettä

Anne 2 pisterttä

Laiskiainen 2 pistettä