F97AFFE3-6960-4A7D-A12C-A02C9BAE8D80.jpg53216E15-B6CD-4FC1-8971-370D1C947C1E.jpg

Tyttären luokalla on vuoro pitää koululla kioskia, jossa oppilaat myyvät leipomuksia ym. Päätin leipoa Pätkis-kuppikakkuja soveltaen Kotilieden sivuilta löytämääni Pätkis-mokkapalojen ohjetta. Apulaisena minulla oli ko kioskivuorolainen.

Kyselin, minkälaista palautetta kuppikakut olivat saaneet, ja kovasti oli kehuttu. Lupasin leipoa toistekin.

PÄTKIS-KUPPIKAKUT (12 kpl)

2 kananmunaa

1,25 dl sokeria

2,25 dl vehnäjauhoja

1-2 rkl kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 dl appelsiinimehua

90 g voita

70 g Pätkis-paloja (puoli pussillista)

Kuorrutus

40 g voita

1-2 rkl kaakaojauhetta

1-2 rkl vahvaa kahvia

2 tl vaniljasokeria

2 dl tomusokeria

Puoli pussillista Pätkiksiä rouhittuna.

Sulata kattilassa miedolla lämmöllä (tai mikrossa) voi ja Pätkikset, sekoittele kunnes Pätkikset ovat sulaneet kokonaan. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet, mehu ja voi-pätkis-seos. Aloita ja lopeta vuorottelu jauhoilla. Annostele muffinsivuokiin ja paista 200 asteessa 15 minuuttia.

Valmista kuorrute. Sulata voi mikrossa, sekoita siihen kaakaojauhe, kahvi, vaniljasokeri ja tomusokeri. Sekoita tasaiseksi. Levitä noin teelusikallinen kunkin, hieman jäähtyneen kuppikakun päälle. Ripottele Pätkis-rouhe kuorrutteen päälle.