F996762A-CFB5-4D5D-AFA1-0C297A77545E.jpg

Toissapäiväisen lumisateen jälkeen sää kääntyi pakkasen puolelle ja lumi jäi maahan. Lapset ehtivät kuitenkin rakentaa lumiukon ja lumityöt saatiin yhdessä tehtyä. Lunta kasattiin yhteen paikkaan kasaksi, josta voi laskea pyllymäkeä. Perhe pääsee nauttimaan talvisesta ulkoilusta. Äiti ja lapset lähtevät luistelemaan koulun kentälle jäädytetylle luistinradalle. 

Koska ei ole liukasta eikä teitä ole tarvinnut hiekoittaa, voivat he mennä kentälle potkukelkalla. Minttu istuu kyydissä luistimet sylissään ja Joonas työntää ja potkuttelee potkuria. Äiti kävelee perässä Joonaksen mailan kanssa. Luistimet on teroitettu ja vastajäädytetty jää on tasainen ja kiiltävä. Äiti ja tytöt sirklaavat ympyröitä, liukuvat kaaria ja harjoittelevat hyppyjä ja piruetteja, Minttu osaa jo tehdä tuonelanspiraalinkin, äiti taitaa vain kolmoshypyn.  Luistimen terät kirskuvat pakkasessa ja poikien jääkiekkopelissä kiekko kolahtelee mailoihin ja maalitolppiin. Kentällä on hyvin tilaa kaikille.

Ulkoilun jälkeen perhe palaa punaposkisina kotiin viimeiltelemään läksytehtävät ennen iltakaakaota. Ulkoilun aikana isä-Niemisen on paistanut uunituoreita sämpylöitä. On mukava rauhoittua yöunille. 

Päivän kirja oli siis Ulla-Lena Lundberg: Jää, minuuttipeli ratkaisi ja Anne sai pisteen

Repu 2 pistettä

Beate 2 pistettä

Anne 1 piste