209C0DF8-4D06-45C7-A565-5D4AE47D240F.jpg

Heli oli löytänyt ohjeen omenakakulle, joka alkuperäisen ohjeen mukaan räjäyttää tajunnan. Heli oli muokannut ohjetta ja vähentänyt sokerin määrää, ja oikein hyvää oli sittenkin, https://www.meillakotona.fi/reseptit/omenakakku

Meilläkin keltakanelit alkavat olla kypsiä, ja keittiö taas normaalisti käytössä, joten pitkästä aikaa pääsen leipomaan. Sen lisäksi, että tämä omenakakku on aivan ihanan makuista, on se myös helppo ja nopea valmistaa. Nyt, kun kakkua on syöty, huomaan, että omenia saa olla reilusti enemmän; jopa kilon verran.

F065BDAB-6F13-42E6-A177-901B42765B81.jpg

HELIN OMENAPIIRAKKA

Puoli kiloa omenoita, kuori ja viipaloi

Sulata paistinpannulla 40g voita ja hauduta omenaviipaleet miedolla lämmöllä pehmeiksi, menee kymmenisen minuuttia.

2 kananmunaa ja yksi keltuainen

2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1,5 dl vehnäjuahoja

0,5 tl jeivinjauhetta

0,5 tl suolaa

1 dl sulatettua voita (90g)

Vaahdota kananmunat, keltuainen ja sokerit kovaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja voisula, sekoita vain kevyesti ja varovasti. Sekoita taikinaan omenalohkot ja voi paistinpannulta. 

Kaada taikina leivinpaperoituun vuokaan tai irtopohjavuokaan. 20 cm vuoalla tulee ihanan korkea kakku. Paista 180 asteisessa uunissa alaosassa 40 minuuttia. Tarjoile vaniljajäätelön kera.