74A005EA-6844-43FA-BB7F-CA2FC4552517.jpg

Kävimme eilen kauneimmissa joululauluissa vähän kauempana olevassa kirkossa, siellä, kauempana merestä, oli lunta ja suuria kuusia ja niin jouluinen tunnelma, vaikka oli jo pimeää. Kirkko oli aivan täynnä ihmisiä ja lauloimme yhteislauluna todella monta laulua, koska kuoroa tms ei ollut esiintymässä.

Eilen illalla paistoin lahjaksi menevän taatelikakun ja piparkakkuja. Paraisten piparkakkujen ohjeella, joka onnistuu ilman koekakkujen paistamista, kun leivoin voilla ja mittaan tarkasti. Uusi uuni paistaa oikein hyvin, vaikka vanhassa uunissa olikin paljon suuremmat pellit. Uuden uunin mukana tuli jostain syystä kaksi syvää uunipannua ja yksi tavallinen pelti. Lieden toimistuskin viivästyi, kun kaupan varastokirjanpito näytti varastossa olevan meille liesi, mutta ei ollutkaan ja saimme sitten esittelykappaleen. Olisiko siinä vaihtunut pellit? 

Tänään koristeltiin pipareita:

image.jpg

Joulukalenterista paljastui jotain, mistä olen haaveillut jo pitkään, mutta joita ei ole tullut minulle vastaan, että olisin hankkinut. Puikonpidikkeet, jotka pitävät neuleen kuljetuksen aikana koossa. Näitä voisi ehkä askarrella injektioruiskuista, kun kuminauha voi olla keskelläkin.... Tämä joulukalenteri ilahduttaa joka aamu, aina niin minun oloisiani ja näköisiäni juttuja.

image.jpg