Joulun alla on hauska neuloa jotakin kalenterineuletta, ohjetta tulee vähän kerrallaan ja neule valmistuu kuin huomaamatta, kun neuloo joka päivä vähäsen. Olen aikaisemmin neulonut Niina Laitisen joulukalenterisukkia, mutta koska en ole FB:ssa, niin en neulo niitä enää. Viime vuonna osallistuin joulukalenterisukka-lankavaihtoon, jossa jokainen lähetti jollekulle ja sai toiselta 24 seitsemän metrin langanpätkään. Jokaisesta langasta tuli sukkaan yksi raita; resori, varpaat ja kantapäät neulottiin omasta langasta.

Kalenterineuleita on monta erilaista, kirjoneuletta, raitasukkia, paitoja, huiveja, lapasia... pitää vain valitas se, jonka ehtii neulomaan. 

IMG_1151.jpg

Tänä vuonna valitsin kuitenkin kalenterineuleeksi Heidi Alanderin perinteisen MKAL-huivin. Huivia suunnitellessa Heidillä oli mielessä lunnit ja meri, ja minulla oli sopivasti merenvihreää ja lunninoranssia lankaa. 

IMG_1149.jpg

Pysyin hyvin neulonnan tahdissa mukana ja huivi valmistui jouluaattona. Langanpäät päättelin uutenavuotena Komisario Palmu -elokuvia katsellessa, ja nyt pakkasten vähän lauhdutua sain kuvattua. Huivi painaa 157 grammaa. Lankana oli merenvihreä Wool me once fiberin merinosukkalankaa, väri Irgendwie, irgendwo, irgendwann, korallinvärinen Silmukan merinosukkalanka, vaalea IKKE:n BFL sukkalanka ja violetti, muutama vuosi sitten Loopista ostettu amerikkalainen merino-silkki-lanka.

IMG_1150.jpg