Keväällä näin Instagramissaja Ravelryssä kuvia kesäpaidoista, joissa kaarroke on valkoinen ja muu paita värillinen. Minulla on muutama erivärinen vyyhti villa-pellasekoitelankaa, joista olin suunnitellut neulovani puseroa.

Vaalen Kässäkerho Pom Pomin vyyhdin voitin palkintona yhden testineuleen arvonnassa ja sininen oli Wool me oncen kässäkirstussa keltaisen langan kanssa.

C2154075-4D5D-476B-B4EF-ED3EEFC75331.jpg

Ravelrystä löytyi Svetlana Volkovan Smaragd Pullover -ohje, jossa on mielestäni sievä pitsikaarroke. (Ohje oli ilmainen silloin, kun hankin sen, ehkä jokin tarjoushetki) Koska lanka ei olisi riittänyt kokonaan yksiväriseen paitaan tai yksiväriseen alaosaan, raidoitin neljän kerroksen raitoja vartaloon ja hihaan. Samoin kuluttaakseni kummankin langan mahdollisimman hyvin, neuloin hihansuiden ja helman resorin sinisellä. Kumpikin vyyhti meni käytännössä kokonaan, vaalealla ei olisi saanut enää kokonaista raitaa, ja sinisellä olisi neulonut yhden kerroksen enemmän, mitta en uskaltanut ottaa riskiä, että loppuu kesken päättelyn.

50C99882-5BBE-407C-8FEF-89E9D5C99208.jpg

M-koko on minulle sopiva ja pituuskin riittåvä. Koska vaalea lanka on villan ja pellavan sekoitetta, ja vain sininen merinovillan ja pellavan sekoitetta, viimeistelyssä käytin kylvetyksessä lahjaksi saamaani villapesuainetta, joka lupaa pehmittää karleankim villan. Saankin heti testata, miten toimii ja kutittaako villainen kaarroke käytössä.