Monille taatelikakku on joulun kakku, mutta minun mummoni ja tätini leipoivat taatelikakkuja ympäri vuoden, ja jouluna tarjottiin ennemmin kuivakakuista jotain hedelmäkakkua. Taatelikakusta on muodostunut omalle perheelleni joulun alusajan kakku ja joululahja yhdelle hyvälle ystävälle.
TAATELIKAKKU
1 pkt (250g) taatelia
2 dl vettä
2 dl sokeria
200g voita tai margariinia
2 munaa
1 dl kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
Paloittele taatelit ja kiehauta ne sokerin kanssa vedessä pehmeiksi. Jäähdytä sose. Lisää soseeseen munat ja ja pehmeä voi hyvin vatkaten, lisää kermaviili ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista kakku 175 asteessa n. 1 tunti uunin alatasolla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.