C84824AD-62E5-400D-9C3A-C759D246D4CB.jpg
Ehdin käymään päiväseltään Tornion neulefestareilla. Haimme samalla pari huonekalua appelasta ja puoliso sai shoppailla Haaparannalla ja Peräpohjola-markkinoilla. Festareilla neuloin novellikoukussa, jossa kirjastovirkailijat lukivat valitsemiaan novelleja, kuuntelin yhden luennon käsitöistä ja uskonnosta, kiertelin kartselemassa kauniita lankoja ja ihastelemassa hauskoja värinnimiä. Neuloin hauskassa seurassa, ja siinä käännyin sattumalta katsomaan ikkunasta ulos markkina-alueelle - ja huomasin puolisoni vilkuttavan minulle kadulta.

Koska en päässyt Idän villafestareille, niin iloitsin, kun Idän kehräämön oli Torniossa paikalla. Heiltä ostin karitsanvillaiset paitalangat ja vyyhdin luonnonmustaa lapaslankaa. Lanka on puolet lampaanvillaa ja puolet laamanvillaa. Lampaanvilla oli muistaakseni Iisalmesta ja laamat kasvavat Kontiolahdella. Lähilankaa siis, ja laamanvillaa, joten oli ihan pakko saada kokeiluun lapaslangaksi. Tai oikeastaan itäsuomalaisesta villasta neulotaan tietysti kintaat. 

90FCA756-A71E-4D61-B7D5-A5193FE3F4ED.jpg

Lanka on paksua 150m/100g, ei tunnu yhtään karhealta eikä kutittavalta. Malliksi valitsin useammasta dk-vahvuisen langan mallista Taito joulun neulemallit 2 -lehden Yhdessä-lapaset, joiden neulomista olen suunnitellut jo pitkään. S-koko kolmosen puikoilla on minun 6-6,5 koon käteen sopiva.

Heti, kun sain testineulepipon valmiiksi, aloitin nämä kintaat matkaneuleena.  Autossa päivänvalossa luonnonmustan langan neulominen oli mahdollista. Malli on hyvä, perusohje kiilapeukalolla, ja sen verran tein erilailla, etten tehnyt kaksinkertaista varrensuuta vaan yksinkertaista resoria, koska lanka on paksua. Lankaa kului 86g. 

E1FC9CE3-6B42-4DF3-8CA9-39306D49B04D.jpg