863A481D-97FF-440A-8D40-F6761FE5D021.jpg

Lähisuvussa on tulossa hautajaiset ja halusin leipoa sinne jälkiruokakahville kakut. Aloitin tiistaina lusikkaleipien leipomisella ja jatkoin keskiviikkona kakkupohjien paistamisella. Lusikkaleivät onnistuivat hyvin. Keskiviikkona huomasin, että olen leiponut kesän mittaan tarvikevarastoni aika tyhjäksi, lopussa oli niin fariinisokeri kuin suklaakin. Kaupassakäynnin jälkeen aloitin tomerasti suklaakakkupohjalla. En lukenut omia vanhoja muistiinpanojani ja tein koko annoksen taikinaa - no, siit´hen vuokaan olisi riittänyt puolikas annos. Kakku tursui iloisesti yli vuoasta ja valui pitkin uunia, vuokaan jäänyt oli keskeltä hyvää, mutta liian matala ja reunosita palanutta. Tässä vaiheessa, kun luulin kakun olevan kypsää eikä se ollutkaan, minulla oli jo seuraavan kakun taikina valmiina. Uuni siis ei ollut vielä vapaa, joten riensin naapuriin lainaamaan uunia. Se sokerikakkupohja onnistui hyvin, kiitos naapurille. Uunin siivoamisen jälkeen paistoin toisen suklaakakkupohjan, kupruili vähän vuoassa, mutta muuten onnistui. Tämän jälkeen aloitin uudelleen ensimmäisen kakun, nyt puolikkaalla taikinamäärällä. Näytti suurimmassa vuoassani vähältä. Sitten iltamyöhällä sekoilin kellonajan kanssa ja uusi versio paloi!  Uusi yritys torstaina. Nyt sain töitten ja italiantunnin jälkeen kakkutaikinan uuniin siististi kahdessa vuoassa, paistumisaikana ehti hyvin postiin ja Prismaan hakemaan paketteja, joita tuli samana päivänä kaksi, kun sny-parini lähettämän paketin lisäksi saapuivat tilaamani ensi vuoden satokausikalenterit.

B112AFCC-C00C-466E-A68B-BACD0F76859F.jpg

Perjnatai-aamuna vuorossa kakkujen kokoaminen kylmään hyytymään ja tekeytymään. Aloitin jo ennen seitsemää keittämällä kinuskia. Ensimmäinen sokeri kiehui palaneeksi, mutta toinen kinuski onnistui. Toiseksi kakuksi leivoin saksalaisen omenakakun, koska sain siihen kulumaan relilusti omenasosetta.

E96C2AD2-65B5-4905-A1D4-1ABE3051794C.jpg471E1A76-5705-4ED0-A0C1-787E140DF62A.jpg