90A3B5DD-8F54-4E1E-B776-4BEBC7AFF710.jpg

Joululeivonta jatkuu. Jo edellisenä iltana äiti-Niemisen on pilkkonut hedelmäkakkua varten kirsikoita, luumuja, aprikooseja, lisännyt mukaan sukaatteja ja korintteja ja kaatanut päälle konjakkia marinointiliemeksi. "Kun nuorena mietin yhtenä jouluna laittaisinko puoli desiä vai kokonaisen desin konjakkia kakkuun, oma mummini sanoi, että enempi parempi", muisteli äiti-Nieminen ja mittasi reilusti brandyä hedelmien päälle.

Kakkutaikinan lisäksi on tehty uusi piparkakkutaikina. Nyt paistetaan tähtiä, sydämiä, tonttuja, enkeleitä, monenlaisia eläimiä ja muumihahmoja. Näitä lapset koristelevat erivärisillä pikeereillä. Osa hahmoista päätyy piparkakku-Eiffel-tornin juurelle kaupunkilaisiksi. Kirsikoista ja kookoshiutaleista leivotaan joulupukin suukkosia ja äiti pyöräyttää vielä annoksen korinttikeksejäkin.

Koska makeannälkä ei saa jouluna yllättää, Niemisillä valmistetaan itsetehtyjä karkkeja kaupasta ostettavien liköörikonvehtien, marmeladikuulien ja suklaapäällysteisten manteleiden lisäksi. Toffeen ohje on äiti-Niemisen lapsuudesta, jolloin hän keitti sitä usein arkenakin makeannälän iskiessä yhdessä naapurin Sonjan kanssa. Kun ohje kerran joutui hukkaan, saatiin se uudelleen Sonjalta, jolla ohje oli tallessa. Illalla Niemisten keittiössä on tunnelma kuin konditoriassa tai pienessä suklaakaupassa.

Repu 3 pistettä

Beate 2 pistettä

Anne 1 piste

Anjuska 1 piste