28BD33DD-92A7-48BA-AA7C-0539D72CC5E3.jpg

Poikkeuksellinen uudenvuodenpäivä, en ollut töissä. Monena vuonna olen ollut töissä. Uutta vuotta vastaanotimme perinteisesti oman perheen kesken. Aattoiltana söimme meille perinteeksi muodostuneen juustopöydän: juustoja, keksejä, hedelmiä ja hilloja. Nuoriso joi Julmustia, mies lasillisen punaviiniä ja minä esikoisen kanssa lasillisen shampanjaa. Samalla lähettelimme serkkujen ja kavereitten kanssa uudenvuoden tervehdyksiä Whatsapp:ssa. 

Lapset ovat kasvaneet yli ilotulistusiän, eivätkä he koskaan ole kovin innostuneita rakettien ampumisesta olleetkaan. Tänä vuonna emme siis hankkineet tavallista muutaman isomman raketin pakettia, mikä oli onni, koska oli liian kova tuuli rakettien turvalliseen ampumiseen. Aikoinaan kavereitten kanssa uutta vuotta juhliessa ammumme ilotulitteita ja yksi oli ostanut ison paketin pieniä raketteja. Niitä sitten sormet kohmeessa sytytettiin urakalla, pieniä ja vaatimattomia olivat. Päätimme tuolloin, että mieluummin kaksi näyttävää kuin kaksikymmentä pikkuruista tussahdusta. Kaupungin ilotulituskin oli tällä kerralla peruttu myrskytuulen vuoksi. Pauketta kuului ulkoa tavalliseen tapaan, mutta en jaksanut lähteä ulos katsomaan muiden ilotulituksia. Keskustaan mieheni ei ole suostunut lähtemään yli kahteenkymmeneen vuoteen, jo tuolloin ihmiset ammuskelivat ilotulitteita väkijoukossa toisia kohti - tahallaan tai huolimattomuuttaan. 

Kummasti alkoi väsyttämään ja menenkin nukkumaan jo kymmeneltä illalla. Puolenyön aikoihin kuulin unen läpi rakettien räiskeen kiihtyvän, mutta en oikeastaan edes herännyt siihen. 

Tänään olen lukenut loppuun kaksi keskeneräistä kirjaa ja neulonut. Otin itselleni haasteen: kirjoneulesukat. Sain valmiiksi toisen varren kirjoneuleosuuden, loppusukasta tuleekin raidallinen, joten ei ole aivan niin hidasta neuloa. Myrskytuuli on puhaltanut pohjoisesta, mutta kävimme kuitenkin kävelyllä. Lämpimät vaatteet päällä, ei ollut ollenkaan kylmä ja tietkin olivat hyvin aurattuja. Reipas ja raikas kävely esikoisen kanssa. 

Kuopus leipoi eilen mutakakun isoveljen synttäreiden kunniaksi, onnistui hyvin Fazerin luotto-ohjeella. Söimme sitä minttusuklaajäätelön kanssa. (Ja unohdamme valokuvata)

0DB95131-9502-4A5D-BD25-DEFC761E31F6.jpg