image.jpg

 

Juhlavalmistelut etenevät suunnilleen aikataulussa. Viikolla leivoin yhden annoksen perinteisiä ja yhden annoksen lakritsaisia lusikkaleipiä omia juhlia varten, tänään leivoin kummipojan valmistujaisiin annoksen lakritsalusikkaleipiä, tällä kertaa täytin ne lemoncurdilla. Makutuomarina sai olla kesälomalle kotiin tullut opiskelija, jonka mielestä lemoncurd on parempi täyte kuin raspberrycurd.

 

Olen paistanut myös annoksen mariannemarenkeja, joissa vaihdoin mansikkarouheen mariannerouheeseen: ihana minttuinen maku. Lisäksi keitin valmiiksi ananashillon Ananaskakkua varten. Ananaskakun tein Dr.Sugarin blogin ohjeella serkuntyttären lakkiaisiin viime keväänä, ja se kakku sai niin paljon kehuja sekä mausta että näyttävyydestä, että siitä tuli juhlien perinnekakku samantien. 

image.jpg

Tänään valmistelin kaksi juustokakkua pakastimeen. Toisessa on gluteeniton keksipohja ja suklaa- ja vadelmatäyte. Toinen kakku on tavallisella digestivekeksipohjalla kinuski- ja viheherukkatäyte. Aion kuoruttaa ne peilikiilteellä juhla-aamuna. (Saas nähdä, kuinka äijän käy)

image.jpg

Wiivuskan SLY-postaus innoitti minutkin Tomaattisen tarte tatinin kokeiluun.

Taikina tehtiin ihan 600 g jauhoja, 2 tl suolaa, 200 g voita nypitään muruiseksi ja lisätän 4 rkl vettä, sekoitetaan taikinaksi. Tästä kaulitaan taikinakansi. 

Täytteessen 500 g kirsikkatomaatteja, 4 valkosipulinkynttä, jotka kuullotetaan pannulla oliiviöljyssä (valurautainen paistinpannu, jonka voi nostaa uuniin) maustetaan timjamilla, suolalla ja pippurilla. Taikinakansi päälle ja piirakka 200 asteiseen uuniin 25 minuutiksi. Jäähtyneenä piirakka kumotaan vadille.