Sanomalehden viikon ruoka-artikkelissa oli tällä viikolla ohje laventelikekseihin, ja koska minulla on kaapissa purkillinen kuivattuja laventelinkukkia, niin ainekset olivat koossa. Mukavia nämä ohjeet, joissa taikinasta pyöritellään tanko, pidetään sitä tunteroinen jääkaapissa ja viipaloidaan pellille. Yksikään näistä tällä tekniikalla tekemisteni taikinoista ei ole levinnyt uunissa hallitsemattomaksi. Ovat siis helppoja ja luotettavia taikinoita.
LAVENTELIKEKSIT
1,5 dl tomusokeria
Sitruunan kuori raastettuna
1 rkl kuivattua laventelia
100 g voita (huoneenlämpöistä)
Hyppysellinen suolaa
4 dl vehnäjauhoja
3 rkl sitruunamehua
2 rkl maitoa
Sekoita tomusokeri, laventeli ja sitruunankuoriraaste. Lisää pehmeä voi ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää hyppysellinen suolaa, sekoita. Lisää jauhot pienissä erissä, vatkaa maltillisesti. Lisää lopuksi sitruumahehu ja maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Pyörittele taikinasta pötkö ja kääri kelmuun. Anna levätä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
Paloittele puolen senttimetrin paksuisiksi viipaleiksi, paista 190 asteisessa uunissa n. 11 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.