FD235080-BCD7-4485-BB2A-2585D87EF24C.jpg

Aamulla on ihanaa, jos on tuoretta, lämmintä leipää tai pullaa. Olenkin leiponut muutaman kerran yönyli jääkaapissa kohotettavia leipiä ja sämpylöitä; nyt testasin Kodin kuvalehdessä ollutta pullaohjetta. Tein taikinan illalla valmiiksi, aamulla pyöritteli pullat kohoamaan ja uuniin. Mitään kiireisen työaamun leivontaa tämä ei ole, koska pullia kohotetaan tunti ennen paistamista. Rauhallisena sunnuntaiaamuna pullat kohosivat pellillä samalla, kun luin lehden, söin aamupalan ja puuhailin muuta pientä ja hiljaista perheen vielä nukkuessa. 

YÖNYLIPULLAT

2,5 dl maitoa

1 pss kuivahiivaa

1 dl sokeria

2 tl kardemummaa

1 tl suolaa

1 kananmuna

6,5 - 7 dl vehnäjauhoja

100 g huoneenlämpöistä voita/ margariinia

 

Mittaa kulhoon maito, vatkaa joukkoon kuivahiiva, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää osa vehnäjauhoista ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loput vehnäjauhot. Lisää voi ja alusta taikinaa muutama minuutti, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoilta ja kädestä.

Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan kohota jääkaapissa yön yli.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja leivo pikkupullia, minä sain 12 keskikokoista pullaa. Kohota pullia pellillä leivinliinan alla tunti. Paista 225 asteisessa uunissa 10-12 minuuttia. 

Tunnin kohotus ei ollut ihan riittävä, pullat repeilivät jonkin verran uunissa, mutta makuunhan se ei haittaa.