image.jpg

Edessä on monta ahkeraa ja hauskaa hetkeä, kun valmistelen lapsen yo-juhlia. Hyvin suunniteltu on aina puoliksi tehty, tarjoilujen lista alkaa olla koossa, tosin itseni tuntien lista elää ajan myötä - ja yleensä lajimäärä vain lisääntyy loppua kohti. Viime kerralla oli lusikkaleipiä ja marenkeja, nyt suunnittelen molempia kahdenmakuisina ja ehkäpä marenkeja kananmunattominakin. 

Tänään aloitin marengeilla: maustoin ne edellisen SLY-parini lähettämällä pakastekuivatulla mansikkaroouheella. Marenkeja pursottaessa mansikankappaleet pursottautuivat epätasaisesti, mutta niistä tuleekin maistiaiset.

Marengit

3 valkuaista

2 dl tomusokeria

Muutama tippa sitruunamehua

Pakastekuivattua mansikkaa

Vaahdota valkuaiset, lisää pienissä erissä tomusokeri, lopuksi sitruunamehu ja vatkaa vielä seos kiiltäväksi. Lisää varovasti sekoittaen marjarouhe. Pursota tai nostele lusikalla pellille. Paista sadassa asteessa 2-3 tuntia, jätä vielä kuivumaan uuniin uuninluukku hieman raollaan ns. yön yli.