IMG_0378.jpg

Vietämme ystäväperheen kanssa lomaa Katinkullassa. Ohjelmassa on paljon hauskaa yhdessäoloa ja -tekemistä sekä hyvää, itsetehtyä ruokaa. Näiden ystävien kanssa olemme aikoinaan valmistaneet ja syöneet useamman kerran yhdeksän ruokalajin päivällisiä, joista meillä riittää hauskoja muistoja niin onnistuneista ruokalajeista kuin niistä vähemmän onnistuneista. Klassikko, joka naurattaa ana vain, on kasvishyytelö. Ihan karmea versio: pakastesekavihanneksia, kasvisliemikuutio ja vettä hyydytettynä liivatteella. Oli pahaa! Älköön kukaan kokeilko!

 

Kevään juhliin leivoin kaksi juustokakkua. Toinen oli kinuski-viherherukkakakku ja toinen vadelma-suklaakakku. Kinuski-viherherukkakakun kuorrutin sinisellä suklaasprayllä ja koristeeksi siirsin sokerimassapionin rommikakun päältä, se syötiin jo juhlissa. Gluteeniton vadelma-suklaa-juustokakku jäi hätävarana pakastimeen ja olin sen nyt mukaan, kun syöjiä on enemmän ja mukana on kahden viikon päästä 18-v synttäriä viettävä nuori.

IMG_0376.jpg

Kakussa on gluteenittomista suklaakekseistä ja voista tehty pohja, kerros tuorejuusto+sulatettu tumma suklaa+kermavaahto+liivate, tämän päällä kokonaisia pakastevadelmia ja kerros tuorejuusto+sokeri+kermavaahto+liivate. Muistelen käyttäneeni 4 liivatelehteä kumpaankin kerrokseen. Koristelin kakun kuivatulla vadelmaruoheella, tuoreilla mansikoilla ja viimeisillä sokerimassaledillä ja pikkumarengeilla.

IMG_0278.jpg

Kinuski-viherherukkakakkuun pohjan tein digestivekekseistä ja voista, alempaan täytekerrokseen purkillinen kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa (keitin itse kolmisen tuntia, mutta kaupassa on valmistakin) + tuorejuustoa+ kermavaahtoa ja liivatetta, ylempään kerrokseen tuorejuustoa+viherherukkasosetta+sokeria+kermavaahtoa. Kuorrutin jäisenä (ulkona) sinisellä spray-suklaalla.