1B986426-F653-4733-9FE2-AA41D3EC5189.jpg

Lapsista keskimmäisen syntymäpäivä on ensi viikonloppuna, ja kotona olevan putkiremontin vuoksi päätimme juhlia vähän etukäteen perinteisellä vuokramökillämme. Jokaisella lapsillamme on oma syntymäpäiväerikoisuutensa, jota syömme perheen kanssa. Esikoisen syntymäpäivänä se on juustopöytä, keskimmäisellä ravut ja nuorimmalla sushi. 

Rapujen lisäksi tietenkin kakkua. Olen ostanut jo kuukausia sitten silikonisen vuoan, jolla saa mielestäni todella kauniin kakun. En vain enäämuista, mistä verkkokaupasta tämän tilasin. Päivänsankari toivoi juustokakkuun mauksi suklaata, kun yhdessä valitsimme pohjan Oreo-keksejä. Päätin ryydittää makua valmiilla kinuskiksi keitetyllä kondensoidulla maidolla. Parasta tässä säässä tietenkin, ettei tarvitse lämmittää uunia.

90B9FAF3-FFA2-45D9-A933-36D6BF7D110A.jpg

KINUSKI-SUKLAA-JUUSTOKAKKU (suklaasprayllä-kuorrute)

pohja: jos tekee kakun irtopohjavuokaan, painellaan pohjan keksiseos vuoan leivinpaperoidulle pohjalle. Silikonivuokaan se painellaan vasta täytteen päälle, kun täyte on hyytynyt jonkin verran (tai jäätynyt)

1 paketillinen Oreo-keksejä (perus- tai suklaanmakuinen)

20 g voita 

Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu voi. 

Täyte:

2 dl kermaa, vatkaa vaahdoksi

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 tlk valmista kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia (itsekin voi keittää tölkkiä 2-3 tuntia)

150 g tummaa suklaata rouhittuna

4 liivatelehteä, jotka liotetaan kylmässä vedessä ja ennen sekoittamista liotetaan tilkkaan kiehuvaa vettä.

Sekoita juusto ja puolet kinuskista ja rouhittu suklaa. Lisää seokseen kiehuvaan veteen liuotetu liivatteita ohuena nauhana sekoittaen. Lisää kermavaahto.

Kaada puolet juustoseoksesta vuokaan ja lusikoi loppu kinuski täpliksi tähän väliin. Kaada loput juustoseoksesta päälle. Tässä vaiheessa nostin kakun silikonivuoassaan pakastimeen ja keksipohjan tein vasta kakun jäädyttyä. Sittenkin vielä annoin olla pakastimessa ja kumosin ja irroitin vuoan vasta muutamaa tuntia ennen syömistä jääkaappiin sulamaan, kuorrutin kakun jäisenä Teletappi-kakusta jääneellä suklaasprayllä. Kakun pinnan muoto kaipasi jotain ”palloa”, joten etsin mahdollisimman pyöreän mansikan.

6CD0DB10-7588-44DB-8A68-DF437EE86723.jpg