4062D90B-AE39-4800-929E-B69EC6CB221C.jpg
ELOKUU

Koulut alkoivat ja samalla tarkkailijatonttujen kiireinen syksy. Jos koulumatka sujuikin lapsilla ilman tönimistä ja tappelua, viimeistään kolmannella välitunnilla, kun välituntivalvojan silmä vältti, oli poikaporukassa nujakka käynnissä. Pitkätukkaiset tytöt juoksivat hakemaan opettajaa erottamaan nujakoivat nulikat, ja selvittämään tapahtumien kulkua. Mirja-opettaja tietää, että lapset osaavat etsiä sen, joka ärsyyntyy helposti, menevät ärsyttämään ja sittenpä jo nujakoidaan. 

Rehtorin puhutteluun tässä taas päädytään, ja vanhemmille Wilma-viestiä lähettämään. Mutta sitä opettaja ei tiedä, että tontut kirjaavat kaiken ylös muistikirjoihinsa, ja pisimmän miinuksen saa se, joka rehtorin puhuttelussa ei kertonut katuvansa.

Elmeri ei näköjään vieläkään malta jäädä eläkkeelle, on ihan yhtä ahkera kuin koronarokotteita pistävät eläköityneet terveydenhoitajat. "Kasvatuskeskustelu!", puhisee Elmeri. Ennen tuosta joutui nurkkaan loppupäiväksi, sai jälki-istuntoa tai kotona selkäsaunan. Elmeri muistelee kaikkia niitä merkintöjä, joita tuli jälki-istunnosta ikkunan kautta karkaamisesta. Pitää sitä oppia kantamaan vastuuta tekemisistään ja kärsimään ansaittu rangaistus.
 

Tommi Kinnunen: Ei kertonut katuvansa

Beate 8 pistettä

Repu 4 pistettä

Laiskiainen 3 pistettä

Anne 2 pistettä

Pisteitä jaossa vielä 9. päivältä, Beaten 13. päivän piste lisätty tähän