D2FDD61E-8146-4495-B71B-92C7EA138999.jpg

Olen tottunut leipomaan mutakakkua Fazerin leivontasuklaapaketissa olleella ohjeella. Enää ohje ei taida olla paketissa, mutta löytyyi googlettamalla. Kun tarjosin tätä ensimmäisen kerran kuopuksen kaverisynttäreillä, ihastui yksi pikkutytöistä kakkuun niin paljon, että pyysi minua leipomaan samanlaisen hänen synttäreilleenkin. Lupasi, että he toki maksavat ainekset. Kahden muunkin kaverin äidille oli esitetty samanlainen pyyntö, eri kakuista kuitenkin, mutta minä olin ainoa, joka oikeasti leivoin toivotun kakun. Tämän tytön äiti oli itsekin leiponut hyvät tarjoilut, mutta kuulemma kiitoksin oli otettu vastaan yksi lahjakakkukin. Lupasin näet antaa sen kakun mukavalle tytölle synttärilahjaksi.

MUTAKAKKU

200 g voita

200 g tummaa leivontasuklaata

2 dl sokeria

4 kananmunaa

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Sulata kattilassa miedolla lämmöllä voi ja suklaa. Vaahdota sokeri ja kananmunat vaaleaksi, kevyeksi vaahdoksi. Lisää muna-sokerivaahtoon suklaa-voisula ja sekoita. Lisää keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe ja sekoita varovasti.

Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia. Mutakakun kuuluu jäädä keskeltä pehmeäksi ja valuvaksi. Jäähtyessään kiinteytyy jonkin verran. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.

C6F1EDCA-2C04-450D-A3A1-AA69C27BB9C6.jpg