453E5D43-5C72-44F7-9411-6B7AB946E009.jpg

Hesarissa oli houkuttelevan vaaleanpunaisen jälkiruoan ohje: prosecco-vadelmaposset. Posse osoittautui kermahyytelöksi. Olin pihi ja ostin ulkomaalaisia pakastevadelmia, jotka kuumensin ennen käyttöä. Ihan hyvää tuli niinkin. Käytin myös vanhan pullonpohjan jotain kuohuviiniä, ei ehkä ollut proseccoa, mutta haihtuneet kuplat eivät tässä käytössä haitanneet. Jaoin neljään jälkiruokakulhoon, annokset olivat reiluja ja mielestäni tästä määrästä olisi tullut kahdeksan hyvänkokoista annosta.

PROSECCO-VADELMAPOSSET (4-6 annosta)

150 g kotimaisia pakastevadelmia

2 rkl proseccoa

1 dl sitruunamehua

4 dl kuohukermaa

1½ dl sokeria

Soseuta sulaneet vadelmat, prosecco ja sitruunamehu tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Puserra siivilän läpi kulhoon (minä pusersin lopuksi suoraan kattilaan). Lämmitä kerma ja sokeri kiehuvaksi kattilassa ja keitä hiljaisella tulella 2 minuuttia. Lisää vadelmaseos ja anna jäähtyä 15 minuuttia. Jaa annoskulhoihin, peitä kelmulla ja hyydytä jääkaapissa seuraavaan päivään.