IMG_3838.jpg

Kuopuksen valmistujaisjuhliin leivoin itse kaikki tarjottavat. Oli hauskaa pitkästä aikaa leipoa kakkuja ja pikkuleipiä. Uusia asioita en paljoa kokeillut vaan panostin vanhoihin tuttuihin luottoresepteihin. Ainoastaan omenahyvekakku oli uusi resepti, mutta senkin olin kokeillut aikaisemmin keväällä.

IMG_3807.jpgIMG_3803.jpg

Suolaiseksi tein kolme voileipäkakkua: kasvistäytteisen ja lohitäytteisen tavallisesta leivästä sekä gluteenittomana vegaanisilla täytteillä. Kasvistäytteeseen löysin Kodin kuvalehdestä tofuskagen-ohjeen, joka oli maukas ja helppo. Tänä keväänä oli monessa lehdessä hernepohjaisia täytteitä voileipäkakkuihin ym, ja teinkin sellaista. Se ei kuitenkaan ollut mitenkään erikoista, ei pahaa, mutta ei hyvääkään. Leivoin kaksi suolaista, kasvistäytteistä tuulihatturullaa gluteenittomana. Toiseen tuli parsatäyte ja toiseen tofuskagenia ja kaupan punajuuritahnaa.

IMG_3840.jpg

Pikkuleivät tein edellisenä viikonloppuna valmiiksi: perinteisiä ja sitruuna-lakritsa-lusikkaleipiä, vaniljapikkuleipiä ja mantelisitruskeksejä ja vegaanisia marenkeja.

Kakkumonsteri: Pääsiäisen fantasia pikkuleivät (kakkumonsterinkakut.blogspot.com) Vaniljapikkuleipien ohje löytyy vaikka täältä

Macaron-leivoksta tein mintunvihreitä ja täytin ne banaaninmakuisella kinuskikreemillä.

 

Jotta olisi vaihtelua ulkonäössä, en leiponut suklaakakkua vaan leikkasin kukkamuotilla Kinder-piirakkalevystä suklaaleivoksia.

 

Kakkuja tein sitten lopulta viisi ja suurin ongelma oli taas kerran, minkä kakun jätän tekemättä. Leivoin vegaanisen ja gluteenittoman mansikkamoussekakun, karviaismoussetäytteisen red velvet -kakun, ananaskakun, karpalo-kinuskijuustokakun ja omenahyvekakun tavallisena ja gluteenittomana.

IMG_3845.jpgIMG_3842.jpgIMG_3843.jpgIMG_3844.jpg

Juhlat olivat hauskat ja sekä vierailla että isäntäväellä oli mukavaa, tarjoiluista sateli kehuja. Juhlien onnistumiseen vaikutti paljon myös kahvinkeitosta ja tarjoiluista vastanneet rouvat, joiden osaamiseen pystyin täysin luottamaan, olivathan he jo kolmatta kertaa töissä meidän juhlissa. Minä sitten vastapalvelukseksi leivcn lusikkaleipiä aina, kun he johonkin juhlaan tarvitsevat.