95B56362-AC39-4627-A94C-31F7B61A12A3.jpg
Jo talvella ostin Lankamaailmasta Hjertegarnin Woolsilk-lankaa ajatuksenani neuloa siitä jokin kevyt villapaita. Tavalliseen tapaan minulla ei ollut ohjetta eikä muuta projektia kuin ihana lanka. Villapesuohjelmassa neuloivat Leeni Hoimelan suunnittelemaa Shimoa ja paita näytti kauniilta, joten hankin siihen ohjeen. Tilasin siis kustantajalta Taito-lehden 1/2019, koska ohje on siinä suomeksi, ja lehdessä on muitakin kivoja ohjeita tuleviin projekteihin. 

BBDAE72A-1208-4824-8490-8DCAAE8B6C60.jpg

Lanka on tietenkin ihan erilaista kuin ohjeen kaksi lankaa (villa+mohair), mutta neuletiheys vastasi suunnilleen ohjeen neuletiheyttä. Ohjekaavio piti olla melkein koko ajan mukana, koska pitsikuvio tulee koko pituudelle eteen sekä hihansuihin. Muuten mallia on mukava ja helppo neuloa, ja voisin kuvitella neulovani Shimon jostakin lämpöisen pörröisestä langasta, esimerkiksi ohjeen Tukuwool+mohair-yhdistelmästä. Hihoista neuloin taas 3/4 hihat, koska pidän lyhyemmistä hihoista, ja yleensäkin nostelen hihansuita puoliväliin kyynärvartta. Lankaa tähän M1-koolla neulottuun kului 155g. 

CE5F4B13-834A-4E10-827B-4EE009109B9A.jpg

Haimme torilta perunoita ja mansikoita, ja joimme munkkikahvit Kahvila-aitassa. Vaikka aamu on ollut pilvinen ja sadekuurokin oli, oli meillä ihan lämmintä ja mukavaa käydä torilla. Meillä on ollut kesäperinteenä käydä jonakin aamuna kahvilla torilla, ja vuosien varrella olemme voineet vertailla eri munkinleipojien tuotteita. Nyt kahvilasta sai jälleen tuoreita, pehmeitä ja kuohkeita munkkeja. Perunat ostamme aina samalta viljelijältä, jonka isältä jo aikoinaan ostimme siiklimme. Mansikkanviljelijän löysimme viime kesänä, nuoret viljelijät lähikunnasta maistattivat mansikoitaan ja ostimme heiltä laatikollisen makeita ja hyvälaatuisia mansikoita. Tänä vuonna heille on ollut jono ja mansikkalaatikot pitää tilata, jos aikoo saada. Talvella ostamme sitten näiden veljesten tilan perunoita marketista.