375FFC92-D233-43C1-9FFF-2969C71413B3.jpg

Kesäkassivaihdon parini, Anne, lähetti kassin mukana sitruunapiirakan ohjeen. Anne kertoi saaneensa kylässä tätä piirakkaa, ja koska se oli niin hyvää, sai ohjeenkin, ja sitten vielä ilahdutti minua reseptillä. Valiolla ja Iltalehdelle on hyvin samankaltaiset ohjeet, joten linkitän ne tähän. 

https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/3d335f91-c2e0-4857-923c-90a76b70c36d

https://www.valio.fi/reseptit/raikas-sitruunatorttu/

Annen piirakkaohjeessa ei ole marenkia, mutta hyvinkin sen päälle voisi tehdä kuumamerenkia. Tarjoamme piirakkaa vaniljavalkosuklaajäätelön kanssa sunnuntaina jälkiruokana, kun serkkuperhe tulee kylään. Sitruuna- ja limettipiirakat ovat niin hyviä, ennen olen tehnyt vain perinteisellä ohjeella, johon täytteeksi keitetään sitruunakiisseli ja pinnalle marenkikerros.

C7765096-7C05-45F9-A7CA-B549C5A7660C.jpg

Ruoan kanssa tarjottiin myös kesäkurpitsarieskoja, joita pyysin lapsia leipomaan. Ohje Pirkka-lehdestä.

KESÄKURPITSARIESKAT (7 kpl)

1 keskikokoinen kesäkurpitsa

1 tlk kermaviiliä

2 dl ruisjauhoja

1,5 dl vehnäjauhoja

0,5 tl suolaa

Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi, lisää raasteesta kermaviili, suola ja jauhot. Nostele taikinasta pellille kikkareita ja taputtele ne rieskoiksi.

Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Rieskat ovat parhaimmillaan tuoreina.