image.jpg

Valmistautuminen juhliin etenee hyvässä aikataulussa, mutta blogin päivitykseen ei ole jäänyt enää voimia. Eilen kävimme etukäteisjuhlijoina kummipojan valmistujaisissa. Monta vuotta olen puhunut ja serkulle esitellyt autonrengaskakkujen kuvia, että tämmöisen teen sitten kummipojalle kakuksi. Nyt oli aika lunastaa lupauksensa. Asiaa mutkisti omien juhlien osuminen samalle ajlle, ja pitkä välimatka toiselle puolelle Suomea, ja lentokoneen käsimatkatavarasäännökset. Tutustuin ohjeisiin, mitä saa viedä käsimatkatavarana: täytekakku - ei, kakkupohja - kyllä, kakkuvuoka - kyllä, nestettä on kaikki, mitä voi levittää... Siispä, kun olin ostanut sokerimassat etukäteen, päätin postittaa ne itselleni ko. paikkakunnan pakettiautomaattiin, samaan pakettiin valmistujan lahja, koska koskaan ei tiedä, mitä turvatarkastajat laskevat teräaseiksi. Kyseessä oli työkalurannerengas. 

IMG_0266.jpg

 

 Kakkupohjat leivoin kotona etukäteen, täytteet ostin paikanpäältä ja serkun avustuksella kokosin ja kuorrutin kakun siellä pakastimeen. Etukäteen olin askarrellut bemarin pölykapselin, jonka kuljetin keksilaatikossa ehyenä perille. Kakkupohjana käytin takuuvarmaa Kakkumonsterin blogin Chocolate caramel cake -pohjaa, toisena SLY-parini lähettämä Joy cake -pohja. Täytteeksi liivatteella hyydytetty mangorahka ja yhteen väliin mansikka-raparperihilloa. Kakun päällystin marenkikreemillä, tämäkin ohje Kakkumonsterilta ja kuorrutin mustan ja tummansinisen sokerimassan seoksella. Juhlakalu näki kakusta vain kuvan, mutta oli tyytyväinen.

Tänään olen leiponut omiin juhliin täytekakun pohjia:  Chocolate caramel cake, Kolibrikakku gluteenittomana ja Dr Sugar -blogin Ananaskakku, sekä Red velvet cake erikoiskakkuvuokaan, jossa tulee kakun sisään sydämenmuotoinen täyte. Leivoin myös annoksen vaaleanvihreitä macaroneja, joiden täytteeksi otan osan Chocolate caramel caken kinuskikreemistä ja maustan banaaniesanssilla.

Toissailtana askartelin pionin terälehtiä kukkamassasta. Hain myös puutarhalta yrttejä kakkujen koristeiksi ja kesän maustajiksi. Tilasin myös voileipäkakkuleivät Citymarketista, josta olen ennenkin leivät ostanut, paitsi viimeksi lakkiaisiin. Silloin tilasin ne lähempään kauppaan, Prismaan. Tilaus ja päivän sopiminen meni hyvin, mutta leopien hakeminen oli hankalaa, koska silloin, kun menin kauppaan, ei ollut leipäosaston myyjää tietenkään myymälässä, ja oli todella monimutkaista löytää myyjä, joka suostui leipävarastosta hakemaan tilatut leivät. Myyjät olivat niin erikoistuneet omille osastoilleen.

image.jpg