8B2F0C16-3D5F-4B1A-8678-65B914426DCB.jpg
Niina Laitisen sukkakalenterissa toukokuun sukka on Lumoavat, kaunis perussukka yksinkertaisella kolmiterälehtisellä kukkapitsillä. Neuloin nämä sille lapselle, jolla on suurin jalka. Käytin ohjeen mukaan paksumpaa 7veljestä-lankaa, mutta ohjeen 48 silmukalla terästä oli tulossa lapsen jalkaan kovin leveä, joten purin ensimmäisen terän ja neuloin uudelleen 44 silmukalla. Sain sopusuhtaisemman sukan. Koko on 38. Nyt testasin viimeistelyssä ystävänpäivävaihdossa saamaani sukkablokkeria. 

58EE1505-69DE-4DAE-BF62-F55BDE186955.jpg

Tänään on todella lämmin päivä. Työpaikallani on ilmastointi ja aina vähän viileää sisällä. Kun työpäivän jälkeen astuin ovesta ulos, olo oli kuin etelän matkoilla lentokoneesta poistuessa, lämpö suorastaan vyöryi päälle. 

Edellisen postauksen linnuntunnistuksen linnut ovat meressä uiskentelevat naurulokit (hyväksyn minä kalalokinkin, kun kuva on vähän epäselvä) ja kaiteella keikkuva Articuno. Arvan saivat siis Puikko, koukku&ompelukone, Laiskiainen ja Repu. Random number generaattorini (tytär) arpoi tietämättä mihin numero arvottiin kommentointijärjestyksen numeroista 1-3, numeron 3, joka on Repu. Onnea voittajalle, postitan kirjeeseen mahtuvan palkinnon.

Lintuja olen käynyt katselemassa, kiikarin kanssa ja ilman. Ihan kävelylenkin pitää muistaa ottaa edes silmälasit mukaan, jotta erottaisi joutsenta pienemmät linnut. Lähijärvellä uiskentelee ja rannassa kahlailee nimittäin kaikkea mielenkiintoista (myös Pokémoneja). Sunnuntain kivoimmat linnut olivat mustapyrstökuiri ja ruskosuohaukka. Olivat kaukana, joten en saanut hyvää kuvaa. Kuva on lauantailta, kun lähijärvellä uiskentelee paljon nokikanoja, kuvasin myös naapurin vuokot.

39DF2AA6-C0F2-4783-9F16-B2EC8B6ADB74.jpg