Tarina alkaa nuoruudesta, jostain 90-luvulta. Nuorena innostuin neulomaan monesti, kun näin jotain kivaa lankaa. Muistan mm punaisen villapaidan, jonka lanka oli ylellistä villa-puuvilla-silkki-sekoitetta. Silloin saattoi löytää erilaisia lankoja ihan marketeista tai tavaratalojen lankaosastoilta. Tuossa langassa oli upea elävä pinta ja kaunis kiilto. Mallit, joita neuloin olivat perusmalleja ihan omasta päästä, kuka sitä mallia tarvitsee ja lehtien ohjeet olivat minulle oudoille langoille. Tuon ajan muotikin suosi väljiä ja laatikkomaisia vaatteita. 

3A94604F-A135-43F0-B6C0-C26FA0E1AD22.jpg

Tämäkin Novita Tropic löytyi marketin lankaosastolta sattumalta: "onpa hauska lanka, siitähän voisi neuloa kesäpaidan". Heräteostos siis. Arvioitu langanmenekki osui aika kohdalleen, tähteeksi jäi ehkä 50g lankaa. Muistelen, että ajattelin violetin paidan näyttävän kivalta valkoisten shortsien kanssa. 

3B3C67E4-DC12-4094-A328-BA158CEA0802.jpg

Neuloin alhaalta ylöspäin ja ensimmäisellä kerralla kainaloihin asti ja takakappaleen alkua. Sitten neule odotti pussissa muutaman vuoden, ja jonain kesänä neuloin takakappaleen loppuun. Pari vuotta sitten ystävä haastoi tekemään jotain kaikille keskeneräisille, tuolloin neuloin tästä etukappaleen pääntien korkeudelle, ja taas jäi kesken. Nyt Paiviscrafts järjesti UfoKAL:n, ja pitkäperjantain iltana neuloin olkapäät ja pääntien resorin ja sain paidan valmiiksi. Kädenteiden resorin saatan vielä neuloa, jos käytössä tuntuvat kaipaavan niitä. Lankaa on vielä sen verran jäljellä. 

D778F783-AD50-46BA-A9AC-3BA7700B8C8E.jpg

Lanka on siis Novitan Tropic, jossa on 63% puuvillaa, 22% akryyliä ja 15% polyesteriä. Joustamatonta ja karkeaa neulottavaa. Pörröisiä pinkkejä ja tummansinisiä efektikohtia. Hauskinta on, että projekti eteni ja päättyi muuttumattomana alusta loppuun, en siis tehnyt muutoksia suunnitelmaan. Lisäksi tämä mahtuu päälle. Vanha 5:n pyöröpuikko oli kestänyt aikaa ihan hyvin, kaapelikaan ei ole muuttunut käppyräiseksi.