SWC (Super Sock World Championship) kilpailu on menossa Ravelryssä. Osallistuin siihen toissa vuonna mielenkiinnosta testata, miten nopea neuloja olen. Neuloin yhdet sukat kaikilla varsinaisilla kilpailukierroksilla. Viime vuonna halusin neuloa kesäpaitpja enkä mitään kilpailusuorititusta sukkien kanssa, mutta tänä vuonna ilmoittauduin mukaan jossakin mielenhäiriössä.

C8572A9B-EF31-4191-ADF9-A2A3ECDF3AD5.jpg
Neuloin lämmittelymallin, koska siitä sai pisteen ja sen saattoi neuloa jämälangoista.

72B01040-B94E-46C1-8CF4-10F355CA6ABA.jpg

Karsintasukka oli pakko neuloa, jotta pääsi mukaan. 

BA85A685-6CDF-45BB-BB53-09E52F183828.jpg

Ensimmäisellä kierroksella valitsin kahdesta vaihtoehdosta mosaiikkineulesukat. Ihan käytännön syistä, koska tiesin neulovani pitkällä automatkalla ja kolmen rinnakakkaisen kaavion seuraaminen autossa ei kuulostanut houkuttelevalta. Toisessa vaihtoehdossa oli useita kaavioita ja tässä vain yksi.

Repeat After me sukat on suunnitellut Erika de Niet. Aloitin sukat perjantai-iltana, neuloin lauantaina autossa ja illalla hautajaisten jälkeen, sunnuntaina taas autossa ja kotona vielä loppuun. Sukat valmistuivat neljältä iltapäivällä ja olin kierroksen kahdeksanneksi nopein. Langat olin valinnut valmiiksi, mutta oranssi lanka vaihtui, kun näin mallin. Tähän sopi myös hieman kirjava ja elävä lanka. Koko on 42, ja toivottavasti sopii esikoisen jalkaan.

640FB860-81EF-4DCB-B6B7-6332FAE94F70.jpg

Toisella kierroksella valitsin kirjoneulesukat Mesmerizing Socks. Näissäpä olikin tekeminen, itse tein typeriä virheitä moneen kertaan ja jouduin purkamaan pitkät pätkät ainakin kolmesti. Sukat ovat kuitenkin kauniit ja pienen löysien silmukoiden fiksauksen jälkeen mukavat sukat. Lankoina Filcolanan Arwettaa oranssina ja harmaana.

0FDBF7A7-B417-4955-8988-AC5919D5D4B7.jpg

Kolmannella kierroksella Valitisin neulottavaksi Diamond Smock Socks -mallin, langaksi otin joulukalenterista saamani Teetee Rainbow Sock -langan. Lanka on meleerattua ja liukuvärjättyä- Löyhäkierteistä lankaa ei ollut mukava neuloa pitsineuleessa, mutta sukista tuli kuitenkin kauniit, vaikka kuvio olisi enemmän edukseen tasavärisellä langalla tehtynä.

A7B639A3-A17A-45C7-9DBE-E8F3A120DB33.jpg

Neljännelle kierrokselle oli valittavava mosaiikkineulesukat Screen burn socks ja kauniit pitsikuviosukat Under a summer sun. Tunnustan, että taktikoin, ja taktikointi kannatti. Arvasin useamman muun valitsevan pitsineuleen mieluummin kuin mosaiikkineuleen ja minulla ei oikeastaan ole mitään mosaiikkineuletta vastaan, ja näinhän siinä kävi, että siinä ajassa, kun viidenneksi tulleet sukkani olivat valmiit, oli pitsisukkia neulottu jo yli kaksikymmentä paria. Lankoina oli Sandnesin Sisua ja Mesmerizing-sukkien jämälankoja. Mallin mosaiikkineule joustaa yllättävän paljon ja sukat mahtuvat jalkaani hyvin.

 

Mikäs oli sitten kisan lopputulos? Suomalaisten joukkue Vii Nou Vattuduu keräsi ylivoimaisesti eniten pisteitä. Pisteitä ei tullut niinkään mitalisijoista vaan siitä, että tarpeeksi moni neuloja keräsi pisteitä alkupään pistemäärillä.

Sukanneulonnan himo laantui kuitenkin  hyvin, ja yritän muistaa taas ensi vuonna, että kesällä voi neuloa muitakin asioita kuin sukkia.