4A16131D-3AD6-4DEC-A236-744A601707C1.jpg
Viikolla olleet pakkaset lauhtuivat 12 asteeseen jo perjantaina, ja kävimme kuopuksen kanssa kävellen kirjastossa noutamassa varatut kirjat. Lähikirjasto on koronarajoitusten vuoksi kiinni, koska se on koulun yhteydessä ja sisään mennään koulun aulasta. Avoimet kirjastot palvelevat rajoitetusti: niihin voi palauttaa lainoja ja lainata varauksiaan sekä nopeasti katsella muutamaa esille nostettua kirjaa. Sen toiseksi lähimmän kirjaston naapurissa on ihastuttava, pieni karkkikauppa, josta voi ostaa irtokarkkeja kappalehinnalla. Siitä kaupasta ostimme karkkimme jo opiskeluaikoina, kävimme ostoksilla sunnuntaikävelyllä naapurikaupunginosasta. Silloin kauppaa piti vanhempi rouva ja hänellä oli joskus apuna nuori tyttö. Nykyisin kauppaa pitää se nuori tyttö. Kaupassa on aina ollut irtokarkkilaatikkiden edessä läpinäkyvä muoviseinä, joten koronasuojauksia ei siellä ole tarvinnut rakentaa. Alunperin pleksi on pystytetty estämään varkauksia, uskoisin. Erittäin viehättävä kauppa, jossa on hyvä valikoima ja ystävällinen palvelu.

8295FD41-17B8-4533-AC56-E3BBDF59E1F2.jpg

Kuopuksella on syntymäpäivä ja tein pienen smoothiekakun. Pohjalle murskattuja digestive-keksejä ja sulatettua voita. Tehosekoittimessa soseutin kolme banaania ja kaksi mangoa (kaupassa oli hyviä mangoja euron kappale), lisäsin vähän ananas-kookos-mehua ja viisi liivatelehteä liuotin kuumennettuun vadelmasoseeseen. Koristelin pensasmustikoilla ja tuoreilla viikunoilla sekä koristerakeilla. Hedelmien sokeri riitti juuri ja juuri, olisi voinut olla vähän vaikka hunajaa makeuttamassa. 

Syntymäpäiväjahjansa kuopus saa myöhemmin, neulon Hnetur-paitaa yhteisneulonnassa, ja olen hieman jäljessä sen neulomisessa.