image.jpg 

Maaliskuussa sain SNY-pariltani Kevätbingon. Silloin oli vielä lunta ja pakkasta, ja ainoastaan talitintit lauloivat. No, ehkä aurinkokin häikäisi. Pikkuhiljaa olen kerännyt rasteja paperiin; kaikki ruudut eivät rastitu, esimerkiksi aamuaurinko ei herätä, koska makuuhuone on länteen. Vaihtoehdoksi kelvannee, että ilta-aurinko valvottaa. Kyitä en ole nähnyt mihinkään vuodenaikaan, enkä niitä erityisemmin halua nähdäkään. Leskenlehtiä pitäisi mennä erikseen etsimään, tiedän, ettei niitä kasva tavallisten kulkureittien varrella, mutta lähistöllä kuitenkin. Tällä viikolla on ollut päiviä, jolloin lämpötila on ollut koko päivän plussan puolella, on toki ollut pari aamua nollassakin. Kevätpipoon en ole siirtynyt, mutta luopunut piposta. Polkupyörä on ollut koko talven ajokunnossa, mutta nastarenkain vaihto kelvannee keväthuolloksi. Minulla on tapana huoltaa pyörä syksyllä - talvea vasten. Siilit ovat kuulemma jo liikkeellä, mutta minä en ole nähnyt.

Bingon ehdottamien aiheiden lisäksi olen hurmaantunut aamuisessa linnunlaulusta. Olen flunssan vuoksi kulkenut töihin bussilla ja kävellessä pysäkille kuulee paremmin lintukonsertin kuin pyöräillessä. Merikin on jo aikalailla sula, silti pääsiäisenä viikko sitten humpsahti monta uskalikkoa pilkkimiestä jäihin. Joesta jäät läksivät jo aikaa sitten.

Kävin kevään ensimmäisellä linturetkellä luontokeskuksessa. Meri oli todellakin jos sula ja lintuja oli paljon. Paikalla oli lintuharrastajia ja heitä kuunnellen näin enemmän lintuja kuin olisin itse tunnistanut. En näet tunnista kahlaaja lennosta enkä näe kiikareillani kaukana olevia haukkoja ja kotkia, ellei joku kerro, miltä kiveltä etsiä. Lintukaukoputkea en viitsi kantaa ja virittää pelkästään itseäni varten. Jo matkalla näin hyvän varislintukavalkadin: variksia, mustavariksia, naakkoja ja harakoita. Meren rantaan kävellessä puun oksalla istui pajusirkku ja rannassa oli useita hanhilajeja, töyhtöhyyppiä, suokukkoja, erilaisia vikloja, joutsenia, kurki, kuoveja, lokkeja jne. Auringonpaiste ei paljoa lämmittänyt ja tuuli oli kylmä. 

Sikäli outo kevät, ettei lehdissä ole ollut kevääseen kuuluvaa yleisönosastojen koirankakkakeskustelua. Vaalitkohan sotkivat?