6C1DDE18-5D36-4EC9-B25D-14A342F54D54.jpg
Tammikuu

Joulu on ohitettu, vuosi vaihtunut ja arki alkanut. Tonttulassa kuitenkin tarkkaillaan edelleen, mitä ihmismaailmassa puuhataan. Ovatko lapset kilttejä, aikuiset ahkeria, miten elämä muuten sujuu. Tarkkailijatontuilla ei paljon ole vapaa-aikaa, mutta työ on kiinnostavaa - niin paljon kaikkea erilaista ihmiskloonien mahtuu.

Tammikuussa pakkanen pitää maailmaa otteessaan, päivät alkavat vähitellen pidentyä ja kaamos hellittää. Hämärän hyssystä kurkistellaan jo ulos ja talviliikuntapäivä pariin. Vietetään härkäviikkoja, kauppojen valkoviikkoja, koulujen arkiviikkoja, abiturienttien viimeisiä kouluviikkoja. Taloudelliset, hyvät ihmiset ostavat joululahjansa alennusmyynneistä; joko mennen joulun lahjat tai valmistautuvat tulevaan jouluun jo hyvissä ajoin.

Joululomien jälkeen lapset ovat levänneitä, ja riitoja ja kinasteluita on vähemmän. Tarkkailutontuilla on siis rauhalliset ajat seurantatyössään. He ehtivät jopa kisailemaan lumessa ja laskemaan mäkeä leikkipuiston vierellä. Tyyni, rauhallinen elo jatkuu kimaltavien hankien keskellä. Kodeissa tunnelmoidaan takkatulen loisteessa, luetaan kirjoja tai selataan puhelimilta Tinderiä.
 

Nick Hornby Hyvät ihmiset

Repu 1 piste