DE01971F-5DE1-402D-B387-96D559ABDEC4.jpg

Tämän joulun leipomukset ovat perinteiset: hedelmäkakkua, Paraisten pipareita ja itsetehtyjä joulutorttuja sekä jo joulunalusaikaa varten leivottu taatelikakku. Jälkiruoaksi limetti-marenki-jäädykkeitä, hedelmäsalaattia maltan riisin kera, saksalainen omenakakku ja rubiinisuklaata. Muut ruoat ovat perinteisiä kinkku-laatikot-kalat -linjalla. 

Tämä joulu muistetaan tunnelmallisesta kynttilavalaistuksesta, kun keittiön ja olohuoneen sähköt menivät aattona poikki. Sulake ei ollut palanut, taloyhtiön sähköistä ei ole vikaa, pannuhuoneessa olevat sulakkeet ovat kunnossa. No, vanhassa talossa voi tulla vikoja. Liesi kuitenkin toimii, samoin kylmiö ja pakastin, jotka ovat toisen sulakkeen alla, jääkaappiin, tiskikoneeseen ja kahvinkeittimeen saadaan virtaa vessasta, kynttilöiden valossa on tunnelmallista olla. TV näkyy tableteilta areenana, katsomona ja ruutuna, joululauluja emme voi kuunnella CD:iltä, mutta yläkerran pelikonsolin peleistä lähtee sen verran ääntä, ettemme aivan hiljaisuudessa ole. 

Sähköt menivät, kun olimme valmistelemassa aatoateriaa, oma ensimmäinen ajatukseni oli, että hyvä, kun hella toimii, saadaan lämmintä ruokaa. Jolululahjapaketit päätimme avata vasta joulupäivänä päivänvalossa, tosin taivas on niin pilvessä, ettei päivänvalo kovin kirkas ole. Paketeista paljastui kaikkea ihanaa, erityiset kiitokset Ruiskaunokille upeanpunaisesta villalangasta, pyöröpuikoista ja suloisista silmukkamerkeistä. Toiselta ystävältä sain M.Obaman elämäkerran, josta äiti totesi, että onneksi hän ei ostanut samaa kirjaa. Lahjapaketeista löytyneet kynttilät käytetään tänä vuonna valon- eikä tunnelmanlähteinä. 

image.jpg

Lahjasukkia ja -lankoja

B5E3037A-3B47-42C9-AA8A-063838F5A250.jpg

Joulukuusesta ehdin ottaa kuvan sähköjen vielä toimiessa. Lapset koristelivat kuusen ja päättivät, ettei koristenauhoja tarvita.

712C5C33-D930-4B1B-BA07-8B358B8F2655.jpg