IMG_0324.jpg

Parini ohjeissa oli tämmöinenkin ohje. Meillä sattui olemaan kypsiä banaaneja enemmän kuin banaanien syöjiä. Tavallisesti keittelen banaani-papu-kastiketta, mutta nyt ei ole sille sopivaa ruokaa suunnitteilla, joten banaanit jäätelöksi.

NUTELLA-JÄÄTELÖ

3 banaania

4 rkl suklaa-pähkinälevitettä

Kuori ja viipaloi banaanit ohuiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet pakastuspussiin ja anna niiden jäätyä pakastimessa vähintään kolme tuntia. Ota banaanit huoneenlämpöön vähintään 5 minuuttia ennen jäätelön tekoa. Soseuta banaaniviipaleet sauvasekoittimella, tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Lisää pahkinäsuklaalevite ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi jäätelö vuokaan ja nosta vielä tunniksi pakastimeen. Tarjoa kauhomalla jäätelöä vohveleihin ja koristelemalla karkkirakeilla.

Banaaniviipaleet pitäisi varmaan jotenkin onnistua pakastamaan yksitellen, pussissa tai rasiassa könttinä olevia oli aika hankala soseuttaa ja vaahdottaa tehosekoittimessa, vaikka minulla onkin ihan järeä blenderi. Kevyt sauvasekoitin ei tähän varmaan pysty, en uskaltanut yrittää edes Bamixilla. Kun työläästi olin saanut banaanit soseeksi ja pähkinäsuklaalevitteen (käytin muuten neljään banaaniin 2 rkl ) sekoitettua joukkoon, ja pakastettua vielä tunteroisen, oli jäätelö rakenteeltaan sopivaa. Pyörittelin pallon tavallisella lusikalla ja lisäsin suklaakastiketta, jota sain kesäkuun paketissa. Hyvää ja raikasta oli. Jos olisi enemmän pähkinäsuklaalevitettä, olisi liian makeaa minun makuuni, nytkin tekisi mieli korvata nutella sitruunalla. Seuraavista bananeista sitten sitä.