C06E8A73-9532-43D6-90E6-9A7772C59DB6.jpg

Paikallisessa päivälehdessä, Kalevassa, oli viikolla kiinnostavan kuuloinen sitruunakakku ohje. Mantelijauhoa, unikonsiemeniä ja poljentaa. Ohjeessa kakun väitetään olevan kostean ja säilyvän hyvin jääkaapissa. Kokeilemaan siis.. polenta piti ostaa erikseen kaupasta, muita aineksia olikin kotona, tosin tällä kertaa minulla oli luomulimettejä luomusitruunoiden sijaan.

91462D0C-50BC-4000-9B2B-2D08A279F712.jpg

 

SITRUUNA-POLENTAKAKKU UNIKONSIEMENILLÄ

1,5 dl oliiviöljyä

2,5 dl sokeria

3 kananmunaa

4 dl mantelijauhetta

1,25 dl polentaa

2 rkl unikonsiemeniä

2 tl leivinjauhetta

2 sitruunan kuori

Vatkaa oliiviöljy ja sokeri kuohkeaksi. Lisää kananmunat yksitellen, välillä voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet (myös sitruunankuoriraaste). Kaada taikina irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi ja reunat öljytyt. Paista 180 asteessa 40 minuuttia tai kunnes keskeltä ei enää tartu puutikkuun taikinaa.

 

 

Sitruunasiirappi

2 sitruunan mehu

1,5 dl tomusokeria

 

Anna kakun vetäytyä sillä aikaa, kun valmistat sitruunasiirapin. Yhdistä tomusokeri ja sitruunamehu kasarissa ja kiehauta. Sekoita kunnes tomusokeri on liuennut.

Pistele kakun pinta tasaisesti hammastikulla ja lusikoi sitruunasiirappia kakun pintaan. Anna siirapin imeytyä ennen seuraavan lusikallisen lisäämistä. Imeytä kaikki siirappi kakkuun. Anna kakun jäähtyä kokonaan ennen kuin irrotat vuoasta. Tarjoa sellaisenaan tai kevyesti tomusokerilla maustetun turkkilaisen jogurtin kanssa.