8C36624F-58F9-4F35-8A8C-244BB08F0429.jpg

Taito Etelä-Pohjanmaa järjesti keväisen mysteeriyhteisneulonnan. Facebook-alustalla julkaistiin maaliskuussa 6 ohjepalasta huiviin, jonka ohjeen on suunnitellut Niina Laitinen. Läksin mukaan neulomaan, koska ohje oli julkisella sivulla. Langat valitsin omista varastoistani. Halusin aloittaa lankojen yhdistelyn yhdestä  puserosta jääneestä, Louhittaren luolan silkkimerinolangasta, jota oli kokonainen vyyhti ja kaksi pientä jämäkerää. Yhdistin tähän IKKE:n BFL-sukkalankaa ja ensin valitsin täyden 100g vyyhdin korallinpunaista Silmukan merinosukkalankaa, jonka sain ystävänpäivävaihdossa viime vuonna. Löysin kuitenkin 50g vyyhdin, SNY-vaihdossa saamaani Handun merinosukkalankaa, joka on lähes samanväristä kuin Silmukan lanka. Otin käyttöön tämän pienemmän vyyhdin, koska näytti siltä, että lankaa ei kulu kolmea isoa vyyhtiä. Ikken vaaleassa langassa on tummempia, harmaita ja korallivärisiä speklejä, jotka yhdistävät kaksi muuta lankaa.

6043EA72-373A-4181-BCD2-23F183B4D6A9.jpg

Neulomisessa tuli mutkia matkaan, kun neljännen osuuden jälkeen ohje katosi julkiselta sivulta yksityiseen ryhmään. Minulla ei ole profiilia Facebookissa, joten en päässyt käsiksi ohjeeseen. Reklamoin kyllä sitä, että kesken yhteisneulonnan säännöt ja ohjeen saatavuus muuttuivat. Jos koko neulontaa olisi ollut alusta saakka yksityisessä ryhmässä, niin olisi ollut minulle ihan ok. En olisi aloittanutkaan. Perusteluksi sain, että julkisen ryhmän keskusteluun tuli häirikköviestejä. Hyvin ymmärrettävää, että Taito E-P halusi varjella ryhmässä keskustelleitten yksityisyyttä, ja pitää keskustelun positiivisenailman ulkopuolista häiriköintiä. 

Minulta puuttuvat ohjevihjeet sain sähköpostilla Taito E-P:stä, mikä oli oikein reilua eikä minun tarvinnut jättää huivia kesken tai nysäksi, tai luoda vastentahtoisesti profiilia Facebookiin. Kiitän myös Puikko,koukku&ompelukonetta ystävällisestä tarjouksesta lähettää ohjeet minulle sähköpostilla. 


Minusta tässä huivissa on oikein kaunis pitsiosuus ja voisin neuloa toisen huivin neulomalla enemmän pitsiä ja keventämällä raskasta 5. osuutta neulomalla vaikka reikiä nurjien silmukoiden kuviokohtiin. Katsotaan, missä vaiheessa innostun taas huivineulontaan, nyt olen neulonut kolme kuukauden aikana, joten ehkä välillä jotain muuta... Tämän huivin pingotin enemmän pitkäksi kuin leveäksi, jotta huivin saa paremmin kiedottua kaulaan. 

DCAA982C-523B-4883-B946-A7F21869D179.jpg


Lankapaasto on nyt ohi ja laskin paaston aikana neulomani grammat. Ihan yllätyin itsekin, kuinka meni kilo lankaa ihan huomaamatta: yhteensä siis neuloin 1002 g lankaa laskiaisen ja pääsiäisen välillä, lisäksi annoin pois 300g, ja messusunnuntaina ostin 150g silkkimerinoa, kun oli hyvässä tarjouksessa. Kaksi kirjaa ostin paaston aikana, lauantaina, mutta kirjakaupassa oli loppuunmyynnin vuoksi reilut alennukset ja olin Tuulia Salmelan saumattomien paitojen kirjaa katsellut jo aikaisemmin, toinen kirja oli mekkokaavakirja. Haaveena olisi ommella mekkoja kaapissa olevista kankaista.