CFB8F4CC-4DAD-48B4-B726-23527D471898.jpg
SYYSKUU

Syyskuun lopussa tontuilla on lomatauko tarkkailuhommista, ihmisten arki on tasoittunut töihin, koulunkäyntiin ja harrastuksiin, ja vanhastaan tiedetään, että kiltteyden määrä on eniten vakio tähän aikaan, joten tontut rentoutuvat viikon verran Muorin järjestämällä metsäretkellä. Tänä vuonna Muori on valinnut rentoutumiseen luonnonrauhan, ovathan kaikki viettäneet kesässä lähtien aikansa kaupungin humussa. Mikäpä sen paremmin voimaanuttaisi kuin puiden halaaminen, puolukanpoiminta ja sieniretki, evästauko nuotiolla ja päivätorkut laavulla. 

Retkellä on aikaa muistella aikaisempia syyslomia. Erityisen hyvin mieleen on jäänyt kymmenen vuoden takaa Muorin organisoima Euroopan kiertomatka. Tontut kiersivät Euroopan monarkioiden pääkaupunkeja ja linnoja, lukivat tableteilta iltapäivälehtien viihdeuutisten kuninkaalliset - osioita ja opettelivat kuka on minkäkin maan hallitsija, kruununprinssi tai perintöprinsessa. Muori huokaili puolet matkasta, miten on aika muuttunut sitten hänen nuoruutensa: mennen maailman loistosta on jäljellä enää monarkian muruset.

Metsässäkin silloisella retkellä mukana olleet alkavat käyttäytyä etiketin mukaan, puhuttelevat toisiaan teidän korkeudeksenne ja hoviniiaavat komeimmille juurakoille. Sanotaanhan sitä, että nauru pidentää ikää - jos nyt tonttujen ikää kannatta edes pidentää.

Laiskiainen otti kirin ja on tasoissa Repun kanssa
 

Kaisa Haatanen ja Sanna-Mari Hovi: Monarkian muruset

Beate 8 pistettä

Repu 5 pistettä

Laiskiainen 5 pistettä

Anne 2 pistettä