image.jpg

Näin kaunis amaryllis oli kaupan "ota tästä ilmaiseksi" -rullakossa, kaikkien valkoisten joukossa. Kukka virkistyi, kun sai vähän vettä, luonnonvaloa ja lämpöä.

Alunperin suunnittelin neulovani huivin edullisemmasta langasta, mutta sitten kuitenkin tilasin ohjeenmukaista Aaran kotoa ja neuloin huivin siitä. Koska yhteisneulonnan alussa minulla tuntui olevan hyvin neuleaikaa ja ensimmäiset osiot olivat nopeita, aloitin toisen huivin näistä Gjestalin merino babyull -langoista. Viimeistä osiota vaille tämä neule lepäili aikansa ennen kuin sain poimittua ja laskettua reunuksen silmukat. Sittenpä pitikin saada huivi valmiiksi itsenäisyyspäivän jälkeen, jotta ehdin pingottaa huivin ennen kuin joululomalainen tulee asustelemaan pingotuspaikalleni. Samalla tavalla kävi muuten kesällä Villapesumosaiikin kanssa, omanlaisensa deadline tämäkin.

Gjestalin merino babyull on ihanan pehmoisia ja mukavaa neulottavaa, neuleesta tulee kuohkean pehmeää. Neuloin 4 puikoilla, näitä minulla on niin monta, että kahden huivin neulominen yhtäaikaa onnistui, mikä oli yksi syy neuloa niitä yhtä matkaa. Jossakin vaiheessa pelkäsin, että sähkönsen ja kirkkaan valkoisen yhditelmä olisi liian kylmä ja kontrastinen, mutta kokonaisuutena harmaa rauhoittaa Suomen urheilujoukkueen asu -vaikutelmaa ja huivista tuli oikein kaunis.

F9EDA6D7-1691-4131-A5FD-FFEF2E7EE895.jpg