FA27071D-A503-436B-8D31-95497C431F16.jpg 
JOULUKUU

Tonttulan kiireet ovat huipentuneet pukin reen pakkaamiseen. Viimeiset tarkkailuraportit on otettu vastaan ja tarkistettu, kuka saa lahjapaketteja ja kuka risuja, kenellä on edessään kuolleiden lelujen kevät, kuka löytää nuoruuden lähteen ja viisasten kiven, kuka saa tarpeet kylän komeimpaan pääsiäsikokkoon ja kuka tyytymään villasukkiin.

Reki on lastattu ja joulupukki matkaan jo käy. Monenlaiseen kotiin, taloon ja tupaan pukki tonttuineen pääsee vierailemaan. Jossakin odotetaan pukin sujahtavan yöaikaan savupiipusta ja tapaavan vain perheen kissan, nauttivan keksejä ja maitoa. Toisaalla lapset ja perheet parhaimpiinsa pukeutuneina odottavat lahjasäkkejä, jossain lapset laulavat ja soittavat pukille ja jossain mummokin istuu pukin polvelle. Hauskoja ovat myös aikuiskohteet, jossa ikäneidot ovat valmiina tarjoamaan kahvia komeille miehille, tai led-tuikun vierellä istuva, yksinäinen vanhus, joka on vilpittömän ilahtunut pienestä muistamisesta. 

Suuria seurueita, prameita koteja, vaatimattomia koteja, joulurauhaa ja alkoholin ja riidantuoksuisia paikkoja, pieniä perheitä, mököttäviä teinejä, iloisia pikkuisia, happamia anoppeja, touhukkaita anoppeja. Mutta joulupukki on tervetullut tonttujensa kanssa joka paikkaan. 
 

Alexander McCall-Smith: Kahvia komeille miehille

Beate 12 pistettä

Repu 6 pistettä

Laiskiainen 5 pistettä

Anne 3 pistettä

Beaten sitkeys oikean kirjan etsimisessä oli ihan omaa luokkaansa. Jos et ole muuttanut, niin osoitetieto minulla onkin pienen palkinnon lähettämistä varten. Repu kiri toiseksi, ja pieni muistaminen lähtee sinullekin.