59D79474-C38A-4D7C-9478-B5674958B9CE.jpg

Kalevan ruokaohjepalstalla oli kuivakakkuteema, ja sitruuna-oliiviöljykakku päätyi kokeiluun. Joskus ennenkin olen käyttänyt öljyä rasvana ja kakusta on tullut jotenkin öljyinen. Tämä oli hyvin helppo ohje, ainekset sekoitettiin kulhossa vispilällä ja kaadettiin vuokaan paistamista varten. Kakusta on tarkoitus tulla kostea sisältä, jopa mutakakkumainen. Minä paistoin hieman liian kauan, kakku ei ole tahmea, mutta jäi kuitenkin kosteaksi. Leivoin pienelle perheelle puolikkaalla annoksella 15 cm irtopohjavuoassa.


SITRUUNA-OLIIVIÖLJYKAKKU

3,2 dl extra virgin öliiviöljyä

3 isoa kananmunaa

3 dl maitoa

1,5 rkl raastettua luomusitruunan kuorta

0,6 dl tuorepuristettua sitruunamehua (1 sitruunan mehu)

0,6 dl limoncelloa (tai muuta sitruslikööriä)

4,2 dl sokeria

4,5 dl vehnäjauhoja

0,5 tl suolaa

0,5 tl soodaa

0,5 tl leivinjauhetta

Vispaa oliiviöljy ja kananmunat isossa kulhossa niin, että ne sekoittuvat tasaiseksi. Lisää maito, sitruunan kuori ja mehu, limoncello ja sokeri ja sekoita. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Taikinan kuuluukin olla melko ohutta ja juoksevaa. Kaada taikina (tämä koko annos 24 cm) irtopohjavuokaan, paista 160 asteessa n 60-70 minuuttia. Nosta uunista ja anna jäähtyä vuoassa ainakin tunnin verran. Siivilöi tomusokeria kakun päälle ja tarjoile sitruunanmehulla ja tomusokerilla maustetun ranskankerman kera.

E77C2486-6960-4AD5-8327-F51605F01B35.jpg