Socca on nizzalainen lätty tai pannukakku, joka leivotaan kikhernejauhoista. Nizzassa paistoivat näitä muurinpohjapannuilla. Me söimme soccaa Chez Pipo -tavernassa, valitsimme maustettuja versioita, ja hämmästyin, kuinka hyvin niillä tulimme kylläisiksi.
Rohkeasti kokeilin paistaa kotona, Socca a la Jouni -ohjeen mukaan. Joissain blogeissa varoiteltiin, että on vaikea paistaa ja puolet epäonnistuvat. Jälkeenpäin löysin toisenkin ohjeen, jossa nestettä laitettiin vähemmän kuin Jounin ohjeessa.
Paistoin teflonisella lättypannulla, jonka anoppi osti meille vuosia sitten ollessaan lastenvahtina ja halutessaan paistaa lapsille lättyjä. Hän ei halunnut paistaa pikkuisia lättyjä valurautaisessa lättypannulla, joka itseasiassa on hänen vanha pannunsa.
Socca
125 g kikhernejauhoja (löysin Ruohonjuuresta)
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
3,5 vettä
Sekoita jauhoihin suola ja öljy sekä vesi, anna turvota 1-2 tuntia (jopa seuraavaan päivään). Paista kuumalla pannulla runsaassa öljyssä rapeita lättyjä. (Minä puhuisin letuista)
Vastapaistettuna olivat rapeita, aivan kuin Nizzassakin, jäähtyneenä maku oli tallella, vaikka koostumus oli enemmän lötkö. Oli helpompaa kuin ennakkoon olin lukenut blogeista, tämähän on munaton, jauhoton, kasvisruoka.
Tässä kuvassa Chez Pipon Socca-annos
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.