Omenahyve oli Katri Antellin leipomon suosikkileivonnainen. Sitä voitiin nauttia Antellin kahvilassa leivoksena tai ostaa kaupasta kakkuja ja pieninä leivoksina. Tarjosimmekim omenahyvettä usein vieraillemme ja omenahyvekakkuja juhlistamme, jos EM ehtinyt itse leipomaan. Se nimittäin oli raikasta, sopivan makeaa ja siinä oli juuri sopiva määrä kreemiä ja marenkikuorrutus vaniljakastikkeen kanssa mielestäni voitti kermakuorrutukset. Antell juhlisti vuosia Katrin-päivää tarjoamalla kahviloissaan asiakkaille kiinteällä hinnalla mukillisen kahvia (tai teetä) ja omenahyvettä niin paljon kuin "ilikiää syyvä". Lähes joka vuosi käytiinkin syömässä omenahyvettä monta palaa. Kun Antell lopetti leipomotoimintansa, osti kuopiolainen Trube ohjeen. Truben omenahyvettä sai ostaa kaupoista, mutta ei se samasta reseptistä huolimatta ollut ihan samanlaista kuin Antellin leipoma. Ei kotona tehtykään ole.
Trube lopetti joskus viime vuonna omenahyveen leipomisen, mikä oli surun päivä meille omenahyvefaneille. Antell kuitenkin julkaisi ohjeen mitoitettuina kotitalousreseptiksi. Tein puoli annosta eli pienen kakun kaverin synttäreille. Vaniljakastikkeen ostin kaupasta,
https://www.antell.fi/antell/itte-tehty/omenahyve-resepti/
Kakkuun keitetään ensin omenakuutiot, keitetään vaniljakreemi, paistetaan kakkupohjat ja seuraavana päivänä kakku kootaan ja kuotårrutetaan marengilla. Hieman tein eri tavalla, mm italialaisen marengin enkä ranskalaista kuten ohjeessa, ja leivoin koko kakun yhdessä iltapäivässä enkä jäähdyttänyt osia yön yli.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.