Oli kaksi koulutuspäivää Helsingissä. Matkalla ja luennoilla neuloin ensin Ulleneuleen 3/07 ohjeella Natura
-kaulurin varastosta löytyneestä Merino ultra Soft 120 -langasta. Lanka oli ohjeen lankaa ohuempaa, mutta tuli oikein sopivan kokoinen 7-vuotiaan pikkuserkun kaulaan. 

IMG_4397.jpg

Kaulurin valmistuttua aloitin pipon, jonka olin luvannut toisen serkun tyttärelle jo viime talvena. Wool me once fibersin Kässäkirstussa 10/20 oli Soft donegal DK -lankaa ja ohje pipolle. Ohje oli Kässäkirstussa sekä suomeksi että ruotsiksi, ja lähtiessä löysin vain sen ruotsinkielisen ohjeen. Onnistui silläkin båneulominen. Viimeiset kavennukset neuloin junassa matkalla kylään ensin mainitun serkun luokse. 

IMG_1134.jpg

Junassa oli nuori nainen, joka neuloi harmaata, kaunista villapaitaa. Minua harmitti kovasti, kun olin pakannut neuletarvikkeeni matkalaukkuun, enkä mahtunut täydessä junassa penkomaan laukkua. Sillä toisella neulomalla oli silmukkamerkkinä kaksi langasta solmittua rengasta. Olisin halunnut antaa hänelle silmukkamerkkejä.

IMG_4404.jpg

Torstaina kävin Ateneumissa katsomassa impressionistinäyttelyn. Näyttelyn kiertämisen jälkeen nautimme iltapäiväteen tyttären ja ystävän kanssa.

IMG_4407.jpg