Itselleni neuloin valko-siniset sukat, tytär toivoi itselleen sini-valkoisia. Sinistä lankaa jäi reilusti värit toisinpäin neulottaviin, ja luonnonvalkoista oli varastossa useampi kerä, joten siinäpä oiva käsityö pitkälle lentomatkalle.

Ensimäinen sukka valmistuikin lentojen ja lentokentilä odottelujen aikana. Toinen sukka pikkuhiljaa muun matkaohjelman lomassa. Kosteankuumat ilmat eivät oleet hyviä neulomisen, sormet olivat hikiset ja ehkä bambupuikot vähän turposivat, koska silmukat luistivat huonosti ja neuleesta tuli helposti kireää. Pitkällä siirtymissmatkalla ilmastoidussa bussissa neulominen sujuu puolestaan hyvin.

E10F1157-EC94-477B-AFA8-BCBE76D22215.jpg

Taidanpa liittää kuvan, vaikka en ole entinyt vielä päättelemään langanpäitä. Tässä hotellissa netti toimii tällä hetkellä.

EB8CA476-EEF4-45B0-9960-FD8D6C085A62.jpg

Kun istuin sademetsähotellin puutarhassa neulomassa, tuli paikalle hotellin siivooja katsomaan ja kyselemän, mitä teen. Haki jopa kollegansakin katsomaan. Siinä sitten vaihdoimke muutaman sanan ja juttelimke, vaikka yhtään yhteistä kieltä ei ollut. Hän osasi englanniksi vain työsanastoaan, kysyi esim. haluanko, että hän pesee sademetsässä kuraantuneet kenkämme. Sistin (lausuttuna noin, en tiedä, miten kirjoitetaan) on 30-vuotias 2 lapsen äiti, joka asuu sievässä talossa hotellin viereisessä kylässä. Talo ja muun perheen puuhat näkyivät hotellin puutarhaan. Siivoojarouvat katsoivat hyvin ihmeissään, miten langasta syntyy sukanvarsi.