77D63A82-CC8D-49B3-AF5C-C639455670EB.jpg
Iltapäivällä on jo pitkään ollut valoisaa työpäivän jälkeen, nyt jo jonkin aikaa aamulla seitsemän jälkeen työmatkalla. valkoiset lumikinokset lisäävät valoisuutta jopa pilvisinä päivinä. Valon lisääntyminen kevättalvella on mukavaa ja virkistävää.

E28AC067-D9D3-4B0A-8305-9DEF7C8C5F87.jpg

Toinen Valo on testineulomani villapaita. Sain testineuloa Anna Johannalle Valo-villapaidan. Ihania palmikoita ja nyppyjä, mielenkiintoinen muotoilu niskassa. Lanka oli vanhaa varastoa, olin ostanut tätä mudanruskeaa tai nutrian ruskeaa merinolankaa jostain alennusmynnistä edullisella hinnalla. Tarkoitus oli alunperin neuloa tästä mekko, mutta koska tämä oli sopivan paksuista lankaa ja riittävän paljon tähän villapaitaan, niin käyttöön vaan. 

Lanka on pöyheää ja pehmeää, säikiintyy hieman neuloessa, mutta taipuu hyvin palmikoihin ja nyppyihin. Ohje on hyvin kirjoitettu ja villapaidan istuvuus on hyvä. Lankaa kului 473 grammaa.

Tässä paidassa oli useita asioita, joita tein ensimmäisen kerran. Kahden erikorkuisen palmikko/nyppykaavion seuraaminen vaati paljon keskittymistä, lisäksi palmikkokaavioita oli neljä ja nyppykaavioita kaksi erilaista. Näissä tosin asiat tapahtuivat samalla kerroksella, mutta jokaisessa kaavioissa vähän eri suuntaan. Päädyinkin koodaamaan kaaviot värikoodeilla ja neuleessa kiinnitin vastaavaan kohtaan samanvärisen silmukkamerkin. Näin en sekoittanut kaavioita ja joutunut turhaan purkamaan. Raskaiden työpäivien jälkeen keskittymiskyky oli huono, joten neuloin tätä lähinnä viikonloppuisin. Olympia-jääkiekon aikana paita edistyi mukavasti.