TAMMIKUU

FBB7AA78-880B-4FE8-8BBB-4B21328CA0C2.jpgE31FDC6F-2633-4FDC-9AD0-C11894407BB9.jpg
Lontoon matkalla hotellissa oli kapselikahvinkeitin, ja testasimme yhtenä aamuna tyttären kanssa baristataitojamme. Lopputulos oli huvittava. Tosin oikeat baristat taitavat käyttää tarkkanokkaista kannua, me kaadoimme maidon maitopullosta.

HELMIKUU

37143167-DABE-4D47-8DD8-6E1DBE02F1E9.jpg

Laskiaistiistaina kävimme ystävien kanssa kello viiden teellä De gamlas hem -hotellilla. Hotelli tarjoaa majoittujille kello viiden teen ja ulkopuoliset saavat myös käydä teellä hyvin edulliseen hintaan. Tarjolla on haudutettua teetä ja kahvia suolaisen ja makean tarjottavan kanssa. Laskiaisena laskiaispullia - tietenkin.

MAALISKUU

Maaliskuu osoittautui matkustelukuuksi, ensin kävin Pohjos-Karjalassa äidin sitten Helsingissä katsomassa balettia ja loppukuusta Tampereella koulutuksessa. Junalakko aiheutti jännitystä Tampereen matkaan, piti mennä Onnibussilla, mutta paluumatkalla kulkivat jo junatkin.

Koulutuksen kahvitauolla kupillinen kahvia herkkujen kanssa.

A1CBAB1A-44D9-48FB-BDC0-47650E840420.jpg
 

HUHTIKUU

Vasta kotona huomasin, etten ollut ottanut USA:n matkalta yhtään kuvaa kahvikupista, josta join kahvia. Kahvia kuitenkin join hotellihuoneissa, aamiaisilla, buffet-lounailla jne. Harvassa olivat kuitenkin paikat, joissa kahvi oli jossain muussa kuin pahvimukissa tai kylmä kahvisuodattimeen lasipullossa. Olisiko ollut neljä tai viisi kertaa porsliinimuki tai -kuppi. Ylipäätään siellä oli paljon kertakäyttöastioita ja kerta-annospakkauksia. Kahvimaitoa oli usein pienissä pakkauksissa ja erimakuisina. 

IMG_3217.jpg

Sanfransiskolaisem lankakaupassa oli kuitenkin hauskoja mukeja.


IMG_3575.jpg

TOUKOKUU

Vapunvietto meni matkoilla, äitienpäivänä kakkukahvit juotiin jälkiruokana, työarki rullaa. Kävin yhtenä vapaapäivän aamuna linturetkellä omassa hyvässä seurassani. Otin mukaan kahvia termospulloon ja istuin laavun reunalle nauttimaan auringosta, linnunlaulusta ja kahvikupillisesta. Kuvan olen hukannut johonkin...

Toukokuun lopussa ehdin vielä mukaan neuletreffeille kahvilaan. Palasia arjestamme -podcastin Riikka järjesti neuletapaamisia talven aikana, ja siellä oli aina niin mukavaa. Kuppi teetä, kahvileipää tai ihan ruokaa, hyvää seuraa ja neulomista. 
 

IMG_3792.jpg

KESÄKUU

Kesäkuu kului pääasiassa töissä, mutta juhannuksen jälkeen olimme viikon reissussa: Tuurin ja Jyväskylän kautta äidin luo Pohjois-Karjalaan. Kahvikupin muistin kuvata vasta äidin luona, kun join kahvia Muumi-mukista neuloessani testineulevillapaitaa.

B36A16AC-B49D-4B5E-9324-8090DD0CD44E.jpg
 

Löysin kuitenkin kuvan myös kesäkuun alusta, kun olin viikonlopun Tampereella. Serkun kanssa kävimme kattokävelyllä ja Linkosuon kahvilassa.

IMG_3869.jpg

HEINÄKUU

Varsinainen pidempi loma alkoi heinäkuun puolivälissä ja paransin tapani kahvikuppien kuvaamisen kanssa, kuvasin mökkireissun laiturikahvia, matkalounaan jälkiruokakahvia, mutta valitsen kuukauden kahvikupiksi tädin luona ruusukupista nautitut kupillisen. Pääsin ensimmäisen kerran sitten Koronan alun tapaamaan kahta iäkästä tätiäni. 
 

IMG_4044.jpg
 

Kotimatkalla vaihdoin linja-autosta junaan Tampereella ja käväisin juomassa jääteetä teehuoneessa, joka osui matkan varrelle.

 

ELOKUU

Elokuussa vietimme taas viikon Katinkullassa ja kävimme Kajaanissa Pekka Heikkisen leipomokahvilassa välipalalla ja teellä. Siellä tarjoillaan Tsaikan hyvää teetä. Tämän teekupposen jälkeen sain puhelun, jossa kerrottiin toisen heinäkuussa tapaamani tädin menehtymisestä äkilliseen sairaskohtaukseen. 
 

IMG_4073.jpg
 

SYYSKUU

Elo-syyskuussa oli monenlaista matkaa, muuttoja, syntymäpäiviä, hautajaisia. Yhden viikonlopun olimme kotona, ja ehdimme silloin miehen kanssa käymään kahvilassa. 

IMG_4228.jpg

 

LOKAKUU

Lokakuussa nautin kahvia Firenzessä näin viehättävästä kupista. Olin neuleleirilllä Italiassa, ja Firenzessä oli omaa aikaa, jota vietin yhden matkaseuralaisen kanssa. Lounastimme, kiertelimme kaupungilla ja kauppahallisssa, ja ennen junamatkaa majoituspaikkaamme kävimme vielä kahvilla.

IMG_4295.jpg
 

MARRASKUU

Marraskuun lopulla kävin Ateneumissa katsomassa ystävän ja tyttäreni kanssa inpressionistinäyttelyn. Taidekierroksen jälkeen nautimme Ateneumin kahvilassa iltapäiväteetä. Tee oli hyvää ja syötävät herkullisia ja sopivan täyttäviä. Samalla reissulla tapasin yhtä serkkuani ja neuleystäviä, joiden kanssa vaihdoimme adventtikalenteripakettimme. Vaikka tavalliset neuletapaamiset ovat hauskoja, niin omien ystävien kanssa neulominen on vielä hauskempaa ja mukavampaa. 

IMG_4407.jpg

JOULUKUU

Joulukuu alkui enon vaimon hautajaisilla, lisäksi puolivälissä kuuta oli kesällä menehtyneen tädin perunkirjoitus ja tädin henkilökohtaisten papereiden ja valokuvien selvittely. Ehdimme kuitenkin ennen ystävän kuoron itsenäisyyspäivän konserttia glögille toisen ystävän kanssa, vaikka em tilaisuuksien vuoksi jouduin perumaan kaikki työpaikan joulunalisjuhliin osallistumiset. 
 

IMG_4430.jpg
Vuoden viimeisille päiville saimme serkun kanssa mahtumaan vielä teatterimatkan Tampereelle ja ensimmäisen kerran kummitäti  pääsi esikoiseni syntymäpäiville, kun nautimme perinteisesti juustoja, tällä kertaa päivänsankarin kotona.