Viimeinkin sain neulottua Ivar-tuubihuivin. Ihastuin malliin jo silloin, kun Heidi sitä Hopeavilla-kanavallaan esitteli ensimmäisen kerran. Minusta on kerrassaan hauskaa, että tässä on reipas raitapuolikas ja romanttinen pitsipuolikas - ja huivin tyyli muuttuu yksinkertaisesti kääntämällä se toisinpäin. 

IMG_1147.jpg

Tumma, merenvihreä lanka on Oulun käsityömessuilta ostamaani Wool me once fibersin merinosukkalankaa värissä Irgendwie, irgendwo, irgendwann. Hyvinkin heräteostos, mutta ensimmäisenä käyttöön adventtikalenterimysteerihuiviin, ja lopulankaa käytin Ivariin. Vaaleanvihreä on Rouva Silmusolmun joulukalenterilankaa, väri Karelia, ja vaaleanpunainen on Adelia fibersin joulukalenterista tullut 50g merinosukkalanka värinä Jouluaatto. Sopi hyvin jouluaattona aloitettuun työhön.

Tummempaa vihreää ja vaaleanpunaista kului vajaa 30g kumpaakin ja vaaleanvihreää 14g. Eli ei aivan saa tehtyä kolmesta minivyyhdistä. Neuloin 4 puikoilla, koska 60 cm 3,5 pöyröpuikkoni on kiinni pipontekeleessä, mutta ei tästä  liian löysää tullut. Neule oli samalla Advettialoitus KAL:n 4. adventin aloitus, ja valmistui niistä aloituksista ensimmäisenä.

Jos olisin jaksanut uudenvuodenaattona neuloa tämän huivin viisi viimeistä kerrosta, olisi vuoden 2023 neulottu lankamäärä ylittänyt kahdeksan kiloa, koko määrä oli nyt 7978 grammaa neulottua lankaa vuoden aikana.