Pääsiäiseksi sain kauniita kukkia

IMG_4951.jpg

Kävelin viikolla töistä kokoukseen ja matkalla jokirannassa oli talvehtivia lintuja

IMG_4948.jpg

Viime vuonna Taito 3/23 -lehdessä oli Maria Kostamovaaran suunnitteleman Mimmi-paidan ohje. Peruspaita, jonka onjeenmukainen lanka oli pehmeää villamohairsekoitetta ja sievänä yksityiskohtana nyppyjä pääntien ympärillä, helmassa ja hihansuissa.

IMG_1194.jpg

Syyskyyn alussa kävin Tornion neulefestareilla ja ihan varta vasten menin ostamaan Sulo Wool-lankaa Mimmi-paitaan. Halusin saada oman väristä lankaa ja vaaleanvihreä oli minulle sopivin sävy Annin merinomohaireista. Aloitin paidan 7pävää7aloitusta-haasteen aikana, mutta välillä neuloin paljon muita töitä, ja Mimmi jäi projektipussin niin pitkäksi aikaa, että toiset ehtivät neuloa kaksikin Mimmiä valmiiksi. 

Jossakin välissä olin saanut edistettyä helman, muistaakseni katsoimme tyttären kanssa jonkin TV-sarjan kauden enkä siinä voinut seurata kirjoneulekaaviota. Hauska yksityiskohta oli, kun neuloin paitaa Butik Kirkkokadun neuletapahtumassa joulukuussa, ja Anni tunnisti langan omaksi värjäyksekseen. Nyt tarvitsin koulutuspäivään sopivaa neulottavaa, ja yllätyin iloisesti, kun olin jo aloittanut toisen hihan. Kahdessa päivässä neuloin puolitoista hihaa, ja sain Mimmin ylleni Tampereen reissulle. 

Ohje on hyvä perusohje, lankaa kului yllättävän vähän, kolme vyyhtiä riitti hyvin neloskokoon ja jäikin vähän, vaikka neuloin pitkät hihat ja helmankin reilun pituiseksi. Paita istuu päällä hyvin ja lanka on pehmeää ja lämmintä.