CC80F6E7-4689-439F-8DF3-0C25525B181F.jpg4F73A5C7-6453-4725-930E-975681AE6FCD.jpg

Olen seurannut Villapesuohjelma-podcasteja neuloessani vasta tämän vuoden helmikuusta asti. Olen seurannut niitä järjestyksessä, joten en ollut aivan ajantasalla viimeisistä yhteisneulonnoista. Lankakauppa Titityyn sivuilla kuitenkin silmiini sattui Villapesumosaiikki-huivin kuva, ja huivi on niin kaunis ja ihana, että päätin heti osallistua yhteisneulontaan. Tilasin Titityystä lankaa, ja koska lanka on niin ihanaa, tilasin sitä lisääkin. Ostosten toimitus Titityystä oli todella nopeaa, tänään tilatut olivat huomenna lähikaupassa, jopa lauantaina! Huiviin valitsin valmiin vyyhtikolmikon, mutta aikani lankoja pyöriteltyääni päätin vaihtaa valmiin setin vihreän langan siniseksi. Kontrastiväriksi valitsin viime syksynä SNY-parini lähettämän Woolmintin vaaleanpunaisen merino-sinkku minivyyhdin. 

8B64A9BE-8E35-47F7-9BE3-69A35884DAC9.jpgEA6EAD53-068A-43A2-AB9E-75560A7B887D.jpg

Ohjeessa tuli heti alkuun monta minulle uutta asiaa. En ole ennen neulonut mitään keskeltä aloitettava, ja silmukat olen aina luonut perinteisellä, äidin opettamalla tavalla. En ole myöskään ennen neulonut kirjoneuletta silmukoita nostelemalla jne. Luin ohjetta, seurasin kaaviota ja neuloin menemään. Neulominen on ollut niin mukaansatempaavaa, että ensimmäisenä viikonloppuna neuloin ainaoikeinraitoihin asti. Samalla katsoin Villapesuohjelmat loppuun, eli nyt olen niissäkin ajantasalla menossa, katsoin viikon poliisisarjat ja Poirot-elokuvan. Välillä istuin ulkona neulomassa. Viikolla neuloin kaksi iltaa töiden jälkeen, mutta sitten piti jo pitää taukoa ja tehdä muutakin. Chia goo -puikon terävä kärki kipeytti oikean etusormen pään, mutta neulominen jatkuu, vaikka sitten laastari sormenpäässä suojana. 


Aloitin neulomisen perjantaina 5.6 ja päättelin langat seuraavan viikon keskiviikkona 17.6. Tein toki muutakin kuin neuloin, kävin normaalisti töissä enkä vapaa-aikana ihan koko aikaa neulonut, mutta aika tiiviisti viikonloput menivät neuleen parissa. Neuloin 2.6 tulostamani ohjeen mukaan, siis luin ohjetta aina vain sen kohdan, jota olin juuri tekemässä, ja ohjetta oli helppo seurata ja helppo neuloa. Katri taisi jossain sanoakin, että neulokaan samalla, kun luette ohjetta, niin onnistuu parhaiten, ja tämä pitää kyllä paikkansa. Silmukoita taisin laskea vain alkuneliössä, muuten lisäsin tai kavensin, jos esim pitsiosuudessa ei silmukkamäärä täsmännyt. 
6C66B294-78BE-43EE-99A8-C57E4A1D3F03.jpg
Villapesumosaiikkia oli kiva neuloa, kun osiot vaihtuivat monta kertaa eikä yhtä tarvinnut ikuisuuksia neuloa, turnausväsymys alkoi iskeä reunuksen kanssa ja päättelyyn sain kulumaan kaksi arki-iltaa ja vähän aikaa kahtena aamuna ennen töihin lähtöä. Lopputulos on kuitenkin kaiken vaivan arvoinen, olen tyytyväinen värivalintoihini ja huivin kokoon, sillä tämä on minulle suuri kääriytymishuivi. Lanka on ihanan pehmeää ja lämmintä. Päättelypäivänä oli helle, ja huivin kokeilu jäi lämpimyyden vuoksi aika lyhyeksi. Kuvasin sisällä, ulkona oli kunnon ukkosmyrsky, kun sain työpäivän jälkeen huivin irti pingotuksesta. Otan lisää kuvia ulkona, kunhan aurinko taas paistaa.

F12FCFA6-7AA6-4EDE-984A-446BBEF6089B.jpg