Sukulaistäti Maire leipoi aina suussasulavia herrasväenleipiä, mutta piti reseptin visusti salaisena. Kummitäti puolestaan leipoi suussasulavia lusikkaleipiä, ja antoi reseptinsä minullekin. Kummitädin takuuvarmalla reseptillä olen aina onnistunut - paitsi silloin, kun käytin leivontamargariinia voin sijaan. Lusikkaleivät ovat mielestäni helppoja tehdä, ja olenkin leiponut niitä kaikkiin juhliin. Melkeinpä tuputtanut niitä naapurinpoikien yo-juhliin, työkaverin tyttären rippijuhliin....
Muistan hupaisan kysymyksen joltain keskustelupalstalta, jossa leipoja ihmetteli, kun hänellä eivät pikkulusikat riittäneet lusikkaleipätaikinan isoon määrään. Nykyisin vitsailenkin, että minulla on paljon pikkulusikoita.
Uudessa Kaneli@sokeri lehdessä olikin uusi versio: lakritsilusikkaleivät.
200g voita
1,5 dl sokeria
4 dl jauhoja
2 tl lakritsijauhetta
1-1,5 tl luomusitruunan kuoriraastetta
1 tl leivinjauhetta
Sulata ja ruskista kevyesti voi, jäähdytä. Sekoita voi ja sokeri ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Muitoile teelusikalla pikkuleipiä pellille, paista 175 asteessa 10-12 minuuttia. Täytteeksi kahden pikkuleivän väliin raspberrycurdia, sokeroi. Ohjeessa lsokerin sekaan neuvottiin murskaamaan esim morttelissa laksitsan tai salmiakin makuisia nonparelleja, mutta niitä minulla ei ollut.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.