15ECB2A8-DB5C-4899-9CAC-A2469B148F12.jpg
HUHTIKUU

Pääsiäinen sattuu tänä vuonna huhtikuulle. Taimi-tonttu on seurannut palmusunnuntaina pieniä virpojia, jotka olivat pukeutuneet hauskasti pitkiin hameisiin, esiliinoihin ja ruudullisiin tai ruusukuvioisiin huiveihin. Mukanaan lapset kantoivat suuria kimppuja koreaksi koristeltuja pajunoksia, virpomavitsoja. Lapset kiertelivät naapurustossa ovilla loruilemassa: "Virvon, varvon tuoreeks terveeks", antoivat pajunoksan virvottavalleen ja saivat palkaksi suklaata tai kolikoita. Taimi kuitenkin muisteli, että hän olisi nähnyt trolleja liikkeellä jossain pääsiäislauantainakin.

Perinteen mukaan pääsiäislauantaina ovat noidat liikkeellä, joten tonttujen on syytä olla varovaisia. Noidat kuulemma voivat tehdä ikäviä taikoja ihmisten katårjalle, viedä karjaonnen ja saada lehmät umpeen. Teos, vaikka niillä olisi pisara myrkkyä tonttujenkin varalle. Noitia karkottaakseen ihmiset polttavat lankalauantaina pääsiäsikokkoja, ja trulleiksi pukeutuneet lapset ilakoivat kokkotulien loisteessa. Noidat lentäkööt luudillaan suorinta tietä Kyöpelinvuorelle.

Pääsiäsiaamuna odottaa lapsia uusi ihme: pääsiäsikukko on muninut. Suklaamunia! Paljon suklaamunia, mutta piilotellut niitä ympäri kotia. Suklaamunia löytyy lasilintujen pyrstön alta, käkikellosta, kukkaruukusta, nukkekodin ammeesta, isän saappaasta ja tyynyn alta. Aarteenetsintä on hauskaa ja usein se viimeinen muna löytyy vasta vappusiivouksessa.

Charlotte Armstrong Pisara myrkkyä, Laiskiainen avasi pistetilin

Repu 3 pistettä

Beate 3 pistettä

Anne 1 piste

Laiskiainen 1 piste